Care sunt cele mai bune diete de urmat in 2022?

0

Exista atat de multe moduri de a manca dar si o multime de profile de mancatori. Insa, pentru a pierde in greutate exista numeroase metode care si-au dovedit eficienta. Iata care sunt cele mai bune diete de urmat in 2022.

Dieta Paleo sau hranirea ca in epoca de piatra

Ideea de a manca ca stramosii nostri, oamenii din preistorie, pentru a fi sanatosi si in forma vine de la oamenii de stiinta americani care, in 1980 au emis ipoteza conform careia cea mai adaptata alimentatie pentru genele noastre este cea din epoca Paleoliticului. In practica, este vorba de retragerea tuturor produselor care nu existau inainte de agricultura si de industrie (cereale, legume uscate, produse lactate, zaharuri rafinate, produse transformate). Farfuria Paleo este bogata in fibre si in proteine care favorizeaza satietatea. Alimentele transformate care contin adesea prea multe grasimi, zaharuri, sare si aditivi sunt eliminate.

Dieta cu continut scazut de FODMAP pentru un abdomen plat

FODMAP este prescurtarea de la Fermentable Oligosaccharides, Disaccharides, Monosaccharides And Polyols. Greu de digerat, acestea ajung in colon unde bacteriile intestinale le vor degrada. Persoanele care sufera de sindromul instestinului iritabil sunt cele care ar trebui sa urmeze in special aceasta dieta. Concret, trebuie sa excluzi timp de o luna sau doua din alimentatie toate alimentele care contin Fodmaps (unele fructe, legume, cereale, leguminoase) dupa care sa le reintroduci progresiv.

Dieta fara gluten

Exista persoane intolerante la gluten (sau boala celiaca) pentru care un regim fara gluten este obligatoriu. Glutenul provoaca o reactie imunitara care distruge peretele intestinal, provocand o absorbtie greoaie a nutrientilor, tulburari digestive si carente.
Astfel, daca alegi sa urmezi si tu dieta fara gluten vei elimina un numar mare de produse industriale din alimentatie care contin gluten (sosuri, supe, carnat, peste pane, surimi). Cu alte cuvinte, gatim mai mult acasa ceea ce este ideal pentru a controla cantitatile de grasime si de zahar adaugate.

Vezi si:  Diete eficiente

Sursa: https://www.santeplusmag.com/regime-quels-sont-les-meilleurs-pour-mincir-en-2022-regimes-minceur-000014390/

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *