|

Cum slow fashion obtine mai rapid durabilitatea

Consumatorii din ziua de azi, noi in special, sunt din ce in ce mai preocupati si influentati de inregistrarile si initiativele companiilor din jurul durabilitatii. Indiferent daca este pentru ca urmaresc #sinnfluencers pe social media sau din cauza intelegerii crescande a faptului ca schimbarile climatice reprezinta o amenintare reala pentru om in viitorul apropiat, acest lucru s-a manifestat in industria modei cu o noua tendinta catre „slow fashion”.

Acum, mai mult ca oricand, consumatorii sunt curiosi despre locul in care au fost confectionate hainele si in ce conditii. Miscarea lenta a modei promite sa fie opusa tendintei de moda rapida (imbracamintea ieftina produsa rapid de comerciantii de pe piata de masa, ca raspuns la ultimele tendinte), prin livrarea de haine achizitionate si produse in mod durabil consumatorilor atenti. In locul ofertelor de vanzare care nu se termina din cauza tendintelor de schimbare rapida, articolele de slow fashion sunt concepute pentru a fi durabile, functionale si elegante.

Un produs de moda durabil este realizat intr-un mod ecologic si social de-a lungul lantului de aprovizionare. De la proiectarea initiala a produselor durabile folosind materie prima etica, productie prin procese de fabricatie durabile si livrate prin distributie ecologica si canale de vanzare cu amanuntul.

in primul rand, „Design durabil: cheia deblocarii unui viitor sustenabil”, designul determina amprenta ecologica a intregului ciclu de viata al produsului. Prin urmare, designerii de moda pot ajuta la reducerea semnificativa a impactului asupra mediului al produselor, asigurandu-se ca isi schimba modul in care isi proiecteaza hainele, luand in considerare impactul asupra mediului la inceputul designului produsului.

Productia de materiale ecologice reprezinta partea fundamentala a unui lant de aprovizionare de moda durabila. Bumbacul, ca resursa regenerabila, este principalul material pentru productia de imbracaminte. Cu toate acestea, substantele chimice si pesticidele sunt utilizate in mare masura in modurile traditionale de cultivare a bumbacului. Produsele de moda durabile sunt adesea fabricate din tesaturi organice, care sunt produse cu mai putina apa si substante chimice daunatoare. Prin urmare, bumbacul organic este cultivat fara a utiliza pesticide sau ingrasaminte sintetice, ceea ce ar putea reduce impactul negativ asupra mediului.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Comentarii oprite

Vrei articole publicitare pe acest site?

Esti pasionat de unul sau mai multe sporturi? Afla de pe www.stirisportive.ro ce se intampla in cele mai mari competitii sportive din lume.

Recently Commented