|

6 semne subtile ca suferi de depresie post-partum

Depresie post-partum sau un simplu baby blues trecator? Petntru a afla asta, iata careva semne care ar trebui sa te alerteze.

Nu reusesti sa dormi atunci cand bebe doarme. Daca bebelusul doarme noaptea si daca esti prea anxioasa sau nelinistita pentru a putea dormi si tu, acest lucru poate sa fie un semn de despresie post-partum.

Ai impresia ca nu poti profita din plin de bebelusul tau. Debuturile in domeniul maternitatii sunt foarte grele. Sa te simti nelinistita sau anxioasa este deci un lucru perfect normal, mai ales in primele zile cu bebe acasa. Este vorba despre un teritoriu ne-explorat inca.

Te simti depasita. Inca o data, toti, dar toti parintii se simt la inceput depasiti. Mai ales in primele luni, dar daca acest lucru ajunge sa iti afecteze calitatea somnului sau apetitul, cu siguranta ca suferi de o depresie post-partum.

Nu te mai simti tu insati. Daca nu mai reusesti sa te opresti din plans, sa adormi, sa stai jos sa daca pur si simplu nu te mai simti bine in pielea ta, asta inseamna ca te confrunti cu siguranta cu o depresie post partum.

Ai ganduri obsesive. Problemele obsesiv compusive sunt o alta catacteristica a depresiei post-partum. Deci daca ai ganduri irationale, de exemplu, daca ai impresia ca il vei scapa pe bebe cand cobori scarile fii cat mai vigilenta. Da, mamele sunt programate din punct de vedere biologic sa fie in stare de alerta permanenta. Deci gandurile obsesiv- compusive post-partum fac parte din procesul normal de adaptare. Dar un proces care nu trebuie sa o ia pe cai gresite si cu care sa se exagereze.

Esti foarte iritata. Tristetea si anxietatea se pot manifesta in foarte mult feluri. Pentru foarte multe persoane, acest lucru seamna cu iritabilitatea. Daca esti gata sa explodezi la orice remarca, ai mare grija, depresia te asteapta la colt.

Comentarii oprite

Vrei articole publicitare pe acest site?

Esti pasionat de unul sau mai multe sporturi? Afla de pe www.stirisportive.ro ce se intampla in cele mai mari competitii sportive din lume.

Recently Commented

  • casandra: si unde se fac operatiile acestea? ma intereseaz un doctor care sa aiba timp sa-mi explice pe larg si cu...
  • Dan: recomand, foarte seriosi si punctuali ! pretul a ramas cel stabilit telefonic, ma asteptam ca acesta sa creasca...
  • Seco: – am cumparat de la ei si sunt ok – am iesit mult mai ieftin decat daca faceam reparatia cu tot cu...
  • Cristian: Cu acest serviciu de gazduire a sediului social nu mai exista practic nici o piedica in infiintarea unei...
  • diana: Si eu sunt de acord ac trebuie sa tii cont de pasiunile lui, dar daca e iubitor de vin, nu -i lua o sticla de...