Recoltare celule stem, DA sau NU?

0

celula stemRecoltarea celulelor stem

O recoltare celule stem poate salva o viata sau mai multe. Dar totusi, haideti sa vedem, ce presupune mai exact aceasta procedura.

Celulele stem sau mai bine zis celula stem este ceva important care sta la baza organismului nostru in general. De ce este celula stem asa de importanta? . In primul rand, creeaza alte celule, o varietate de celule de orice tip. Si pentru a arata alt rol important al celulei stem luam ca exemplu rolul celulei stem in reproducere. Embrionul abia format are nevoie de celule stem pentru a fi create tesuturile si organelle fatului.

Am aflat ca celula stem este importanta pentru noi… Dar oare doar pentru noi? De ceva timp s-a descoperit ca celulele stem sunt si bune vindecatoare. Acestea pot vindeca diferite boli precum: diabetul, boala Parkinson, boala Crohn, cancerul, afectiuni cardiace si chiar unele boli genetice prin regenerarea si repararea tesuturilor. De-si importanta acestor cellule este mare, centrele de recoltare nu sunt pline desi au oferte avantajoase.

Pentru ca celulele stem sunt extrase din sangele ombilical, trebuie propus de catre doctori, mamelor care nasc, o recoltare. O astfel de recoltare celule stem are loc intr-un centru special care garanteaza siguranta persoanei cat si a celulelor stem.

Pentru mamele care isi doresc un viitor mai sigur, mai ales pentru familie sau pentru altii pot dona celule stem in anumite centre. Un astfel de centru numit si banca celule stem poate stoca celulele pe o perioada indelungata.

Importanta celulelor stem este mare, dar va deveni si mai mare odata ce cercetatorii vor descoperi noi atributii pentru acest ‘’vindecator miraculos’’. Cercetarile sunt doar la inceput, dar avand in vedere importanta acestora, au aparut pe glob numeroase centre care isi asuma un dublu rol, cel de banca celule stem si centru de cercetare

Vezi si:  Sarcina-Cum poti trata durerile de spate?

Daca vrem ca celulele stem sa nu devina o enigma avem nevoie de initiative din partea mamelor si a cercetatorilor.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *