Sarcina-Cum poti trata durerile de spate?

0

Din cauza luarii in greutate si a modicarilor corporale datorarte hormonilor, durerile de spate sunt destul de frecvente la femeile insarcinate. Exista insa cateva solutii de real ajutor – exercitii de facut acasa, accesorii foarte bune, pozitii de adoptat si de evitat… si nu numai.

Continua sa faci miscare in timpul sarcinii. O activitate fizica adaptata si rezonabila este cea mai buna idee pentru a face fata durerilor de spate. Si contrar ideilor preconcepute, nu risti sa nasti prematur daca faci miscare. Mersul pe jos, inotul, Pilates sau yoga sunt discipline perfect adaptat femeilor insarcinate.

Inotul este cea mai buna alegere deoarece poate trata tensiunile legate de greutatea corpului. Poate ameliora respiratia, intari spatele si partea de sus a corpului. Este un sport complet care solicita toate partile corpului cu blandete. Aquagym este o alta optiune benefica.

Mersul pe jos are un impact redus asupra articulatiilor si asupra spatelui dar are marele avantaj de a lucra muschii corpului si de a intretine forma fizica.

Pilates este o alta alegere excelenta pentru femeile insarcinate. Poate ameliora postura si poate participa la mentinerea si la intarirea partii centrale a corpului.

Foloseste o minge mare pentru a alunga tensiunile. Intinderea coloanei vertebrale, lucrarea posturii, intarirea bustului si a fesierilor… incredibil tot ce putem face cu o minge foarte mare.

Perna de alaptare- un aliat de pret pentru spatele tau. Daca vrei sa dormi, de preferinta pe partea stanga, pentru a nu perturba circulatia sanguina, pune perna de alaptat – o extremitate sub picioare si cealalta sub ceafa.

Alimentatia echilibrata si variata este la fel de importanta. In timpul sarcinii, tranzitul intestinal poates a fie perturbat iar constipatiile sunt destul de frecvente. Iar acest lucru poate accentua durerile lombare. Trebuie sa ai grija sa ai o alimentatie variata si echilibrata. Nu manca pentru doi, ci de 2 ori mai bine.

Vezi si:  Care sunt alimentele care te ajuta sa iti maximizezi feritlitatea?
Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *