|

Schimbari aduse de sarcina

O sarcina vine cu numeroase schimbari, unele placute, altele mai putin placute. Pe langa faptul ca burtica se rotunjeste, exista o serie de schimbari neasteptate prin care femeia insarcinata poate trece. Haideti sa vedem care sunt mituri si care nu.

Picioarele se maresc, cresc. In timpul sarcinii picioarele femeii pot creste chiar si cu o marime. In general, dupa nastere, picioarele revin la normal insa, in unele cazuri, tinerei mame ii este destul de greu sa accepte aceasta schimbare.

Linea nigra.  In timpul ultimelor saptamani de sarcina sau chiar mai devreme se poate forma ceea ce a capatat denumirea stiintifica de linea negra – o linie de culoare inchisa, verticala care apare intre pubis si buric. Cauzele acestei hiperpigmentari ale pielii sunt necunoscute. Linia dispare la scurt timp dupa nastere.

Par mai des si mai stralucitor. La numeroase femei, schimbarile hormonale au efecte pozitive in privinta parului, acesta nu mai cade atat de mult, isi urmeaza ciclul de viata obisnuit dar arata mai bine, este mai des si mai stralucitor. Dupa nastere, isi reia ciclul normal.

O mai mare sensibilitate la mirosuri. Hormonii sunt cei care provoaca aceste schimbari ale mirosului. Femeia insarcinata percepe mai bine mirosurile, substantele nocive pentru a le putea evita mai bine. Singurul inconvenient este ca unele mirosuri – chiar daca in trecut ni se pareau placute – acum pot provoca greturi si varsaturi.

Gust metalic. Unele femei constata ca au un gust metalic, neplacut in gura, in afara meselor in special. Aceste “tulburari” de gust se datoreaza in special estrogenilor al caror nivel creste simtitor in timpul sarcinii si se regleaza dupa nastere.

Oboseala si probleme cu somnul. Schimbarile hormonale, o placenta care are nevoie de energie… inima si rinichii sunt cei care trebuie sa furnizeze aceste eforturi suplimentare pe timp de sarcina, corpul are nevoie de odihna. Burtica care creste in continuu, bebe care misca, toate acestea pot provoca probleme cu somnul.

Comentarii oprite

Vrei articole publicitare pe acest site?

Esti pasionat de unul sau mai multe sporturi? Afla de pe www.stirisportive.ro ce se intampla in cele mai mari competitii sportive din lume.

Recently Commented

  • casandra: si unde se fac operatiile acestea? ma intereseaz un doctor care sa aiba timp sa-mi explice pe larg si cu...
  • Dan: recomand, foarte seriosi si punctuali ! pretul a ramas cel stabilit telefonic, ma asteptam ca acesta sa creasca...
  • Seco: – am cumparat de la ei si sunt ok – am iesit mult mai ieftin decat daca faceam reparatia cu tot cu...
  • Cristian: Cu acest serviciu de gazduire a sediului social nu mai exista practic nici o piedica in infiintarea unei...
  • diana: Si eu sunt de acord ac trebuie sa tii cont de pasiunile lui, dar daca e iubitor de vin, nu -i lua o sticla de...