Tensiunea la femeia insarcinata. De ce trebuie supravegheata?

0

5% din femeile insarcinate au probleme cu hipertensiunea. Pentru a evita complicatiile, medicul trebuie sa ia tensiunea la fiecare consult, la fiecare vizita prenatala.

In timpul sarcinii tensiunea poate varia adesea. Chiar daca nu este un lucru grav, este important ca tensiunea sa fie urmarita, tinuta sub control deoarece, in unele cazuri poate fi legata de unele afectiuni. In cele ce urmeaza iti vom spune mai multe despre acest subiect.
Tensiune mare sau mica in timpul sarcinii. Cand trebuie sa te ingrijorezi?

In general, femeii insarcinate i se ia tensiunea la fiecare consult prenatal. Valorile normale ale tensiunii sunt cuprinse intre 100 si 130 mm coloana de mercur. Insa, viitoarele mame sunt uneori victimele unor caderi de tensiune legate de oboseala (hipotensiune). Numeroase au fost viitoarele mamici care au simtit, au avut o senzatie neplacuta in momentul in care a trecut de la pozitia alungita la pozitia in picioare? Acest fenomen este extrem de curent in timpul sarcinii, nu este grav si nu necesita tratament.

Atentie la hipertensiunea arteriala inainte de sarcina

Femeile care sufera de tensiune mare inainte de sarcina ar trebui sa urmeze un tratament medicamentos inainte sa renunte la metoda de contraceptie. Vor beneficia de o monitorizare mai eficienta pe tot parcursul sarcinii.

In cazuri mai rare, femeile fara antecedente au parte de probleme cu tensiunea in timpul sarcinii. Dureri de cap, probleme cu vederea. Adesea, toate aceste semne trec neobservate si o femeie insarcinata trebuie sa fie extrem de vigilenta.

Unele femei pot suferi de hipertensiune dintr-o cazua mai problematica: preeclampsia. Este vorba despre o dificultate a organelor de a functiona in mod corect din cauza sarcinii. Aecst fenomen poate provoca mai multe simptome precum dureri de cap, varsaturi sau dificultati de respiratie. In acest caz, este important sa consulti de urgenta medicul ginecolog pentru a lua o decizie.

Vezi si:  Care sunt alimentele care te ajuta sa iti maximizezi feritlitatea?

Sursa: https://www.parents.fr/grossesse/sante/grossesse-pathologique/hypertension-hypotension-les-variations-de-tension-pendant-la-grossesse-78243

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *