Vitaminele si suplimentele prenatale

0
vitamine

Vitaminele prenatale sunt vitamine si minerale, suplimente nutritive, special formulate pentru femeile gravide, pentru cele care planifica o sarcina sau cele care alapteazaa.

Am nevoie de vitamine prenatale?

Este recomandat ca femeile care planifica o sarcina, si le fie acordate consiliere pre-conceptie care include informatii privind suplimentele de acid folic si vitamina D pe care trebuie sa le ia. Cu toate acestea, este subliniat faptul ca vitaminele prenatale nu iau locul unei alimentatii sanatoase.

Informatii despre vitaminele si suplimentele prenatale

În unele zone, si in functie de eligibilitatea lor, femeile gravide ar trebui ss poata primi vitamine prenatale gratuit. Vitaminele furnizate ar trebui sa contina vitamina C (70 mg / comprimat), vitamina D (10 micrograme / tableta) si acid folic (400 micrograme / tableta).

Avertismente despre vitaminele prenatale

Femeile trebuie sfatuite sa nu ia suplimente de vitamine A, sau suplimente bogate in vitamina A, cum ar fi uleiul de ficat de cod, în timpul sarcinii, deoarece e posibil sa afecteze copilul. De asemenea, suplimentele de slabit trebuie evitate. Daca luati vitamine prenatale, ca parte a unui supliment de multivitamine, este important sa se verifice daca nu contin vitamina A sau retinol.Femeile gravide care nu sunt anemice, nu necesita suplimente de fier. Unele femei pot simti greata in timpul tratamentului cu vitamine prenatale, astfel fiind nevoie de schimbarea anumitor suplimente .

vitamineAcidul folic

Acidul folic este esential pentru dezvoltarea tubului neural al copilului. Lipsa sau prea putin acid folic in dieta mamei, poate duce la malformatii congenitale numite defecte de tub neural, de exemplu, spina bifida. Femeile care intentioneaza sa ramana gravide trebuie sa ia 400 micrograme pe zi, cel putin din momentul in care încearca sa devina gravide s pentru primele 12 saptamâni de sarcina. Chiar daca nu ati luat acid folic inainte de a ramane insarcinata, ar trebui sa începeti cât mai curând posibil.

Vezi si:  Ulei de argan – de ce ar trebui sa il folosesti neaparat

Se recomanda femeilor cu risc crescut de defecte de tub neural  sa ia o doza mai mare de acid folic de 5mg în fiecare zi, cel putin din momentul în care intentioneaza sa devina gravida inclusiv :

  • Femeile care au avut un copil cu defect de tub neural intr-o sarcina anterioara
  • Femeile ai caror parteneri au un istoric familial de defecte de tub neural
  • Femeile cu diabet zaharat
  • Femeile care sunt obeze cu un IMC de peste 30.

Femeile care iau medicamente pentru epilepsie, care planifica sa ramana gravide, ar trebui s? discute cu medicul sau moasa, daca necesita o doza mai mare de acid folic.Femeile care asteapta gemeni sau multiplii ar trebui si ia aceeasi doza de acid folic ca femeile care asteapta un singur copil, cu exceptia cazului în medicul sau moasa lor,le sfatuieste altfel.

Vitamina D

Vitamina D joaca un rol important in timpul sarcinii. Ajuta copilul sa dezvolte oase si dinti sanatosi.De asemenea se mai gaseste si in suplimente alimentare, dar si in diferite creme antiaging precum Viper Venom Aktiv

Studii recente au legat un nivel scazut de vitamina D în timpul sarcinii cu diabet zaharat de sarcina si pre-eclampsie precum si greutate mica la nastere.Se recomanda ca toate femeile insarcinate si care alapteaza sa ia suplimente de vitamina D, in special femeile care prezinta un risc ridicat de deficit de vitamina D, inclusiv:

  • Femeile cu pielea inchisa la culoare, cum ar fi cele din Asia de Sud, Africa, Caraibe, sau origine etnic? din Orientul Mijlociu.
  • Femeile cu expunerea limitata la soare.
  • Femeile care mananca o dieta foarte saraca in vitamina D.
  • Femeile care sunt obeze in pre-sarcina (indicele de masa corporala (IMC), 30 sau mai mult)
  • Femeile tinere si adolescente.
Vezi si:  Sarcina-Cum poti trata durerile de spate?
Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *