7 remedii pentru diaree
In caz de diaree, se recomanda consumul de alimente care incetinesc tranzitul, optarea pentru unele tratamente naturiste care sa contribuie la restaurarea florei intestinale.
Orezul bine fiert. Orezul bine fiert reprezinta un remediu eficient in caz de diaree deoarece remineralizeaza organismul si ridica nivelul de glucoza din sange. Apa in care s-a fiert orezul este in egala masura indicata in caz de diaree deoarece contine multa sare care are drept efect retinerea apei si, drept urmare, evitarea deshidratarii.
Morcovii fierti. Legumele crude sunt de evitat in caz de diaree deoarece contin multe fibre ceea ce inseamna ca vor accelera tranzitul. Or, in caz de diaree, vom incerca sa il incetinim. Legumele fierte sunt drept urmare mai mult decat bine venite, in special morcovii si sfecla deoarece contin glucide.
Infuzie de cimbru. Infuzia de cimbru este cea mai indicata in caz de diaree deoarece cimbrul poseda numeroase virtuti la nivel intestinal: curata stomacul si intestinele in mod natural. Asociat cu apa, va hidrata organismul in profunzime.
Bananele. Bananele contin pectina, o fibra solubila care absoarbe excesul de lichid din intestine si incetineste tranzitul. Drept urmare, sunt ideale in caz de diaree. Alege-le pe cele bine coapte pentru a profita de toate beneficiile.
Carbunele vegetal. Carbunele vegetal este un purificator natural al intestinului. Lupta impotriva fermentarii intestinale si regleaza tranzitul. Se consuma sub forma de capsule inca de la primele semne de diaree, in jur de 2 capsule pe zi.
Compotul de mere. Compotul de mere, asemeni bananelor contine pectina deci va incetini tranzitul intestinal. In schimb, marul crud este de evitat deoarece poate provoca o serie de neplaceri gastro-intestinale si sa intretina sau sa declanseze diareea.
Laptele de argila. Argila contine siliciu si oligoelemente. Absoarbe virusii si microbii si functioneaza asemeni unei cataplasme calmand zonele iritate. Pentru a prepara laptele de argila trebuie sa pui 1-2 linguri de argila verde intr-un bol de lemn (de evitat cel din inox sau de sticla) sa versi apa plata, sa amesteci si sa bei.