Remedii naturale care te vor ajuta sa scazi nivelul de colesterol

0

Atunci cand vrei sa reduci nivelul de colesterol, nu trebuie sa apelezi neaparat la medicamente. Ai la indemana cateva remedii naturale oferite de natura. Care sunt cele mai populare? Sa vedem care iti vor atrage atentia.

Usturoiul. Un remediu natural folosit inca din Antichitate, usturoiul, contine substante capabile sa impiedice depunerea de substante lipidice pe peretii arterelor. Este deci foarte eficient pentru a scadea nivelul de colesterol, chiar daca vine cu un miros neplacut al gurii.

Infuzia de coriandru. Pe langa faptul ca sunt foarte folosite in bucataria traditionala a mai multor tari, semintele de coriandru au proprietati medicinale antimicrobiene, antifungice si antihipertensive. Am putea spune despre ele ca sunt mici elemente cu cele mai importante proprietati hipolipidemice. Iar mai multe studii au ajuns la concluzia ca sunt cele mai bune pentru a ajuta la degradarea colesterolului.

Ovazul. Ovazul este o cereala foarte bogata in fibre alimentare solubile. Furnizeaza vitamina B, E, dar si proteine si acid linoleic, printre alti nutrienti. Dar este de mare ajutor atunci cand vrei sa reduci nivelul de colesterol din sange. Fibrele solubile sunt cele care vor ameliora absorbtia de grasimi si de colesterol dar si metabolizarea acizilor biliari.

Oavazul si alte cereala integrale sunt foarte utile si pentru a stabiliza nivelul de zahar din sange. In plus faciliteaza si digestia.

Migdalele. Au cele mai bune proprietati pentru a diminua nivelul de colesterol si pentru a intari sau proteja sistemul cardio-vascular. Consumul lor are un efect pozitiv asupra lipidelor si lipoproteinelor. Acest lucru se datoreaza bogatiei in acizi grasi nesaturati, fibre, fitosteroli si nivelului slab de acizi grasi saturati.

Vezi si:  Remediul natural care te ajuta sa te debarasezi de metalele grele

Afinele. Au proprietati puternice antioxidante, legate si de prevenirea oxidarii nivelului de colesterol rau. Sucul de afine poate diminua colesterolul rau si il poate ridica pe cel bun. Te poate ajuta si sa previi riscurile legate de bolile cardiovasculare.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *