Remedii naturiste impotriva constipatiei

0

Vorbim despre constipatie atunci cand ai doar trei scaune pe saptamana sau daca scaunul este tare sau greu de evacuat. Adesea asociata cu balonarea si cu durerile abdominale, constipatia afecteaza mai mult femeile decat barbatii. Atunci cand dureaza mai mult de sase luni vorbim despre constipatie cronica. Iata cateva remedii naturiste si eficiente impotriva constipatiei.

O infuzie cu plante laxative

Printre plantele pe care le putem folosi in caz de constipatie se numara nalba de padure si salvia. Ideale deoarece nu irita mucoasa intestinala. Se pot folosi sub forma de infuzie si de consuma seara inainte de cina sau de culcare. Functioneaza in mod normal 8 ore dupa ingestie. Se mai poate consuma o cana a doua zi dimineata. Este un remediu pentru toata lumea: copii, femei insarcinate si nu exista interactiuni cu alte medicamente. Ne referim aici la nalba de padure deoarece salvia nu este recomandata femeilor insarcinate.

Prunele uscate

Prunele uscate reprezinta un remediu cunoscut impotriva constipatiei. Insa, adesea, nu sunt consumate in mod corect impotriva constipatiei. Seara, inainte de culcare, pune trei prune uscate intr-un bol acoperit cu apa, lasand apa sa depaseasca cu un centimetru prunele. Compozitia care rezulta se consuma dimineata, pe stomacul gol. Faptul de a macera prunele uscate imbunatateste digestia. Si continutul de apa nu face decat sa ii optimizeze actiunea.

Triphala, din medicina ayurvedica

Chiar daca la noi medicina ayurvedica nu este atat de dezvoltata in raport cu alte tari (Statele Unite ale Americii spre exemplu), exista remedii impotriva constipatiei sub forma de capsule, remedii extrem de eficiente de altfel. Unul din cele mai recomandate remedii din medicina Ayurvedica este Triphala. Este un amestec din trei plante care actioneaza in mod global: una imbunatateste functia ficatului si a vezicii biliare, una imbunatateste digestia globala si una este cu adevarat laxativa. Triphala se regaseste in magazinele bio. Se consuma 2 caspule dimineata si 2 seara. Cura va fi tinuta timp de 15 zile.

Vezi si:  Cum sa scazi tensiunea cu ajutorul acestor metode naturale
Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *