Amazon se pregateste sa rivalizeze cu Starlink cu propriul serviciu de internet prin satelit

0

Amazon va cheltui 120 de milioane de dolari pentru a construi in Florida o noua instalatie pentru satelitii Project Kuiper, serviciul sau de internet prin satelit care va concura direct cu Starlink de la SpaceX.

Ambitiile lui Jeff Bezos in ceea ce priveste explorarea spatiala prind contur. Gigantul comertului online Amazon va investi 120 de milioane de dolari in construirea unei noi instalatii de procesare a satelitilor in Florida, care va servi drept baza pentru reteaua sa de internet Project Kuiper, a anuntat compania.

Instalatia va ajuta la pregatirea si integrarea satelitilor Kuiper in rachetele Blue Origin si United Launch Alliance (ULA) inainte de lansare. Daca totul merge bine, Amazon intentioneaza sa lanseze doi sateliti prototip in lunile urmatoare pentru a-si testa reteaua si subsistemele si spera sa inceapa productia inca din 2024.

Amazon isi propune sa concureze cu Elon Musk in spatiu

La fel ca Starlink al lui Elon Musk, proiectul Kuiper isi propune sa ofere acces rapid si la preturi accesibile la banda larga prin satelit in zone “neacoperite sau insuficient deservite de optiunile traditionale de internet si comunicatii”. Proiectul Kuiper a inceput in 2019 si a primit o licenta de satelit de la FCC un an mai tarziu, dar inca nu a lansat niciun satelit in spatiu.

In cele din urma, obiectivul Amazon este de a pune pe orbita o retea de 3.236 de sateliti. Compania va avea mult de lucru daca spera sa ajunga din urma Starlink, care va pune pe orbita aproape 12.000 de sateliti. Desi este inca departe, serviciul este deja capabil sa ofere viteze impresionante de internet in Europa, suficient pentru a ingrijora operatorii traditionali.

Vezi si:  Trucuri si tutoriale Wordpress

De asemenea, Amazon intentioneaza sa furnizeze consumatorilor antene parabolice pentru a le permite acestora sa se conecteze la acest serviciu. Compania nu a anuntat inca un pret pentru consumatori, dar face aluzie la planuri care sa se potriveasca bugetelor, declarand ca “accesibilitatea este un principiu cheie al proiectului Kuiper”. De asemenea, compania intentioneaza sa ofere mai multe niveluri de viteza si pret, ceea ce SpaceX face deja si cu propriul serviciu.

Amazon a precizat ca o echipa de aproximativ 1.400 de angajati aflati in birourile din Washington D.C., Austin, New York City si San Diego lucreaza deja la Kuiper. Compania spune ca a asamblat deja 77 de vehicule de lansare cu incarcatura grea pentru a ajuta la desfasurarea retelei de sateliti Kuiper atunci cand aceasta va fi gata, iar noi abia asteptam sa vedem daca gigantul comertului electronic va avea succes pe aceasta piata.

 

Sursa: https://www.phonandroid.com/amazon-se-prepare-a-rivaliser-avec-starlink-grace-a-son-propre-service-dinternet-par-satellites.html

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *