Beneficiile directoarelor de articole in SEO

4

Am observat in ultima vreme o crestere a numarului de site-uri care se promoveaza prin intermendiul directoarelor de articole. Aceasta metoda de promovare este una destul de eficienta, dar relativ noua la noi in romania. Pe .com, article marketingul (scrierea de articole si postarea lor in directoare) a fost o tehnica foarte eficienta pana de curand, cand google a inceput sa nu mai ofere valoare asa mare acestor link-uri, deoarece era mult prea usor sa urci pe prima pagina pentru termeni cu o competitie medie, postand doar cateva articole in directoare si punand backlink-uri din interiorul lor.

Insa, chiar si pe .com, unde unii zic ca article marketingul este mort, as putea spune ca inca mai are ceva rezultate. Pentru un proiect ceva mai serios in engleza am contractat un freelancer sa scrie 100 de articole, sa publice cate 10 articole in cele mai bune 10 directoare de articole din engleza. I-am dat in total 20 de keyword-uri pe care sa le promoveze, unele dintre ele fiind destul de competitive. Dupa doar publicarea a jumatate din acele 100 de articole, in jur de 6-7 keyword-uri au inregistrat cresteri de cateva pozitii, in conditiile in care paginile nu au mai fost promovate prin alte metode, pana acum stateau constant pe aceleasi pozitii pe pagina a 2-a iar competitia este destul de maricica pentru unele.

Desi asta nu are neaparat legatura cu publicarea de articole la noi pe .ro, voiam sa subliniez faptul ca article marketingul nu este mort nici pe .com. Insa la noi pe .ro este un domeniu in crestere si pe buna dreptate. Webmasterii si cei care se ocupa de optimizare SEO au realizat faptul ca postarea de articole in directoare de articole este una dintre cele mai eficiente tehnici de a obtine backlink-uri de calitate, in mod natural, de aceea si aceasta crestere usoara a numarului de directoare de articole in ultima perioada la noi in tara.

Vezi si:  Promovarea SEO este eficienta

Asta este un lucru bun, pentru ca aceasta competitie va face ca posesorii directoarelor de articole sa fie putin mai atenti la articolele pe care le accepta, sa fie unice, sa nu fie texte de 100 de cuvinte, promotionale, care nu ofera absolut nimic interesant, ci doar promoveaza o afacere sau un site anume. Speram ca pe viitor sa apara si mai multe directoare de articole romanesti, de calitate, care sa ne ajute la promovarea site-urilor intr-un mod natural si eficient.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

4 thoughts on “Beneficiile directoarelor de articole in SEO

  1. Bun articol ! Dar SEO te omoara, e mult de lucru exact cum credeam dar sper sa nu ma insel, sper ca pe parcurs sa vad si rezultate. Ms mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *