Cum sa supravietuim unei repercusiuni pe reteaua de socializare

0

Indiferent daca afacerea ta este mai mica sau mai mare, un pas gresit poate duce la o reactie negativa pe retele de socializare. Trebuie sa fii pregatit cu o strategie de atenuare, inainte ca urgenta sa apara.
In fiecare an vedem o multime de esecuri, de la companii care incercau sa isi controleze reputatia online. Problemele acestea au diverse surse, de la o postare care nu a fost bine calculata, pana la o campanie prost organizata.
Am venit cu cateva idei ca sa te ajutam sa te descurci intr-o asemenea situatie pe retelele de socializare.
De exemplu cand cineva posteaza un comentariu negativ pe profilul tau social sau 1000 de persoane posteaza dintrodata comentarii negative, trebuie sa lupti inpotriva dorintei de a sterge imediat postarea ofensiva. Orice incercare de a te preface ca continutul daunator nu a fost postata niciodata, va face situatia sa fie si mai rea.
Cere scuze. Trebuie sa recunosti imediat si sincer comportamentul si efectul asupra celor care se plangeau. Nu folosi limbajul profesional si nu cauta scuze.
Daca ai de -a face in mod specific cu problema unui client incearca sa muti conversatia offline. Oamenii de multe ori se comporta mai civilizat fata-n fata sau la telefon, decat pe internet. Iar cand un administrator contacteaza personal clientii, asta arata ca se ocupa serios de problemele lor. Dupa asta poti lamuri persoanele online, ca ati rezolvat problemele personal.
Cel mai bun mod sa controlezi o repercusiune este sa nici nu ai parte de una. Trebuie sa monitorizezi atent toate postarile, sa te ocupi de oameni si de dorintele lor. Incearca sa eviti sa dai sanse clientior sa fie nemultumiti. Fii pregatit tot timpul cu un raspuns, pentru orice urgenta si incearca sa fii cat mai activ pe retele de socializare.

Vezi si:  Cele mai importante elemente de web design pentru orice website
Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *