|

Functionarea unui Bitcoin Exchange

Ce este un Bitcoin Exchange?

Lansata in 2009 de catre un anonim ce s-a prezentat lumii sub pseudonimul Satoshi Nakamoto, moneda digitala criptata Bitcoin a prins tot mai mult avant in ultimii ani, suscitand interesul oamenilor din intreaga lume.

bitcoin exchangePrima de acest fel, moneda electronica a avut o rata de crestere surprinzatoare, astfel ca in prezent a ajuns sa aiba o valoare de peste 2500 de dolari pentru o unitate, suma la care putini ar fi indraznit sa spere acum cativa ani.

Putand fi utilizata ca orice alta moneda, Bitcoinii pot fi obtinuti de catre un utilizator prin diverse metode, asa cum se intampla de altfel cu banii in general. Fie trebuie sa muncesti pentru a-i castiga, fie trebuie sa vinzi ceva,  un bun sau un serviciu primind ca plata bitcoini – bitcoin pentru persoane fizice, sau ii poti cumpara, adica poti schimba lei in BTC (simbolul oficial pentru Bitcoin pe piata de profil).

Cea mai rapida si mai simpla metoda de a obtine bitcoini este fara indoiala cumpararea de moneda in mod direct, de la un Bitcoin Exchange.

Ce este un Bitcoin Exchange si unde pot gasi unul?

Un Bitcoin Exchange este locul de unde se pot cumpara Bitcoin dar si locul unde se pot vinde Bitcoin. Este o casa de schimb valutar online care este specializata pe tranzactionarea acestei monede electronice. Aici se converteste valuta clasica in moneda digitala (adica se cumpara bitcoini) la cursul de schimb al momentului respectiv.

Atunci cand se doreste sa se vanda Bitcoin, operatiunea are loc in sens invers. Clientul ofera monedele sale in schimbul sumei de bani fiat echivalenta, asa cum este calculata in momentul respectiv.

Datorita naturii speciale a bitcoinilor, mai exact a faptului ca ei nu pot fi trazactionati decat online, prin intermediul internetului, aceste Bitcoin Exchange se regasesc in online, Bitcoin-Shop.ro fiind unul dintre ele.

Cumpararea si vanzarea de bitcoini se face prin intermediul unei comenzi pe care un client o plaseaza pe platforma respectiva. Aceasta platforma ii indica suma pe care trebuie sa o achite pentru a cumpara o anumita cantitate de Bitcoin sau, daca se doreste sa se vanda Bitcoin, cantitatea de moneda electronica ce trebuie vanduta pentru a obtine o anumita suma da bani.

Transferul de valuta se face dupa confirmarea comenzii de catre un operator al platformei respective.

Un Exchange de bitcoini nu trebuie insa confundat cu o piata, adica cu acel loc in care utilizatorii cumpara de la un alt utilizator sau vand bitcoini catre o alta persoana, la fel de anonima ca si ei.

Un Exchange ofera mai multe garantii, precum si rapiditate si seriozitate in tratarea fiecarei comenzi.

Pentru a putea cumpara sau vinde bitcoini este nevoie doar de adresa portofelului electronic si de un cont bancar (necesar pentru virarea valutei fiat).

Comentarii oprite

Vrei articole publicitare pe acest site?

Recently Commented

  • casandra: si unde se fac operatiile acestea? ma intereseaz un doctor care sa aiba timp sa-mi explice pe larg si cu...
  • Dan: recomand, foarte seriosi si punctuali ! pretul a ramas cel stabilit telefonic, ma asteptam ca acesta sa creasca...
  • Seco: – am cumparat de la ei si sunt ok – am iesit mult mai ieftin decat daca faceam reparatia cu tot cu...
  • Cristian: Cu acest serviciu de gazduire a sediului social nu mai exista practic nici o piedica in infiintarea unei...
  • diana: Si eu sunt de acord ac trebuie sa tii cont de pasiunile lui, dar daca e iubitor de vin, nu -i lua o sticla de...