Directoarele de articole – noua ‘fita’?

0

Vreme de cativa ani buni (in jur de 4-5) directoarele de articole au fost motorul multor site-uri pe .com (internetul international). Si vorbim aici de site-urile de afiliere, tocmai cele catre care e poate cel mai greu sa duci trafic gratuit sau cel putin altul decat cel din SEM.

Cu toate acestea, absolut nici macar unul nu parea sa “rasara” si pe piata romaneasca, una in care sursele de obtinere a link-urilor sunt infinit mai putine. Si chiar si cand au aparut, ele au fost privite cu foarte mare scepticism, netrezind imediat interesul SEO-istilor. Un lucru oarecum surprinzator, dupa cum spuneam si mai sus. Pentru ca link-ul pe care un director de articole il poate oferi este probabil cel mai de calitate link gratuit pe care cineva il poate obtine. Vorbim de un link in-content, intr-un articol pe care SEO-istul si-l scrie cum doreste el si-l plaseaza in categoria pe care o considera cea mai relevanta.

Bineinteles ca nu se compara cu acelasi articol postat pe un site din aceeasi nisa si cu autoritate, dar in 99% dintre cazuri, acesta nu va fi gratis. Si nici ieftin!

Totusi, in ultimul an au aparut tot mai multe astfel de site-uri, unele mai bune, altele mai putin bune (din punct de vedere calitativ in ce priveste articolele acceptate), insa trendul este de “bine”. Beneficiile sunt mari, in special dupa ce directoarele care au aparut vor acumula si autoritatea necesara. Pentru ca iti permite sa plasezi intr-un context foarte favorabil niste link-uri catre pagini sau site-uri catre care era absolut imposibil de gasit un loc pentru un link cat de cat relevant si de calitate.

Dincolo de avantajele strict in materie de SEO, mai exista si alte tipuri de avantaje: trafic, branding, expunere, etc. In acelasi timp si credibilitatea are de castigat din publicarea unui articol in directoarele de articole. In mod normal acestea sunt moderate de catre o persoana neutra, care le aproba sau nu. Iar aceasta aprobare se face si in functie de informatiile din acel articol, ori e logic ca daca acolo sunt spuse numai prostii, acela nu va fi aprobat niciodata de catre cel care administreaza directorul.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *