|

Sfaturi webdesign de aplicat pe blogul tau chiar acum

In acest articol venim cu cateva sfaturi webdesign pentru a ameliora ergonomia si infatisarea blogului tau. Scopul – sa faci in asa fel incat navigarea pe blogul tau sa fie mai placuta pentru vizitatorii tai, tinand in acelasi timp cont de constrangerile motoarelor de cautare. Erorile in web design sunt destul de frecvente si pot afecta comportamentul vizitatorilor de pe site-ul tau. Atunci, hai sa invatam sa le eviti.

Pune elementele cheie acolo unde vizitatorii le vor cauta. Ca si internauti avem o anumita expertiza in webdesign. Chiar daca nu ne dam seama la prima vedere de acest lucru, stim instinctiv cum sunt construite majoritatea paginilor web. Acest lucru ne permite sa castigam timp atunci cand navigam deoarece stim imediat unde putem gasi informatia de care avem nevoie. Spre exemplu, stim ca mentiunile legale se afla in partea de jos a paginii.

Informatia trebuie structurata logic. Timp de mai multa vreme, am ignorat meritele regulii celor trei click-uri – un vizitator poate, doar in trei click-uri, sa ajunga pe orice pagina a site-ului. Cu cat vizitatorul ajunge unde isi doreste mai repede, cu atat mai bine.

Continutul important trebuie sa fie la vedere. Continutul important trebuie sa fie vizibil fara ca vizitatorii sa fie nevoiti sa coboare pagina (logo, meniu, inceputul articolelor, etc).

Permite-i vizitatorului sa faca cautari pe site. Un motor de cautare, prezent pe fiecare site in parte ii va ajuta pe vizitatori sa stie daca au abordat sau nu deja un subiect. Extrem de util in cazurile site-urilor bogate in continut.

Meniul trebuie sa fie clar si titlurile concise.  Meniul unui site permite reflectarea continutului dar permite si ghidarea mai facila a internautului spre informatiile pe care le cauta. Drept urmare, meniul trebuie sa fie concis si concret totodata. Trebuie sa fii original in texte dar in cazul meniului trebuie sa eviti lucrurile alambicate.

Comentarii oprite

Vrei articole publicitare pe acest site?

Esti pasionat de unul sau mai multe sporturi? Afla de pe www.stirisportive.ro ce se intampla in cele mai mari competitii sportive din lume.

Recently Commented

  • casandra: si unde se fac operatiile acestea? ma intereseaz un doctor care sa aiba timp sa-mi explice pe larg si cu...
  • Dan: recomand, foarte seriosi si punctuali ! pretul a ramas cel stabilit telefonic, ma asteptam ca acesta sa creasca...
  • Seco: – am cumparat de la ei si sunt ok – am iesit mult mai ieftin decat daca faceam reparatia cu tot cu...
  • Cristian: Cu acest serviciu de gazduire a sediului social nu mai exista practic nici o piedica in infiintarea unei...
  • diana: Si eu sunt de acord ac trebuie sa tii cont de pasiunile lui, dar daca e iubitor de vin, nu -i lua o sticla de...