Trenduri in Web Design
Se pare ca trendul principal in web design este de a oferi utilizatorului o experienta de utilizare a site-urilor imbunatatita.
Ce vreau sa spun cu asta? Aceasta industrie numita web design se afla in plin proces de maturizare si realizam din ce in ce mai mult ca nu este suficient sa avem un website sclipitor, creativ si estetic… daca acesta nu este usor de folosit si intuitiv, utilizatorul final nu va avea o experienta prea placuta pe acest website.
Un al 2-lea trend este concentrarea continutului website-urilor pe continut de calitate. Google a specificat foarte clar ca schimbarile permanente pe care ei la fac la algoritmul de cautare a site-urilor websunt concepute pentru a impinge creatorii de continut catre o munca din ce in ce mai buna. Dorinta este de a elimina cat mai mult spam-ul si rezultatele la cautare sa fie cat mai relevante, iar metoda este crearea de continut de calitate.
Responsive Web Design. Modul e a crea un website responsive se refera la posibilitatea acestui website de a oferi o experienta placuta pe orice device.. fie el calculator, laptop, telefon, tableta si asa mai departe. Site-ul Atelierdeweb.ro reprezinta un bun exemplu.
Site-uri de prezentare de o singura pagina. Website-urile de o singura pagina reusesc foarte usor sa mentina concentrarea utilizatorului asupra unui subiect. Aceasta tentinta in web design nu este noua, dar se pare ca face o revenire spectaculoasa.
Web designplat (Flat web design). Aceasta tehnica noua de creare website ofera simplitate, mai mult spatiu, si o experienta a utilizatorului imbunatatita. De altfel, paginile web devin din ce in ce mai minimaliste, in special daca vorbim despre un landing page – (pagina de destinatie sau aterizare). Acestea sunt foarte importante pentru conversii. O pagina de destinatie este orice pagina de pe un site web unde traficul este trimis în mod special pentru a solicita o anumita actiune sau un rezultat. O alta tentinda in web site design este de a crea site-urile din ce in ce mai late. Avand in vedere ca rezolutiile atat pe dispozitivele mobila cat si pe monitoarele de calculator se maresc, este usor de inteles motivatia. Se spune ca un echilibru corect intre spatiu alb si continut este foarte important… prea mult spatiu liber da idea unui site saracacios, pe cand prea putin spatiu liber da ideea de siteaglomerat si ingreuneaza folosirea respectivului site web.
Avand in vedere vitezele din ce in ce mai mari ale internetului din ziua de azi si rezolutiile din ce in ce mai bune a camerelor foto, este lesne de inteles ca printre trenduri se numara si folosirea imaginilor pe fundalul website-urilor. Aceasta este de altfel si o metoda de a capta atentia vizitatorului si a oferi un aspect foarte placut respectivului site web.
Un alt trend care este inclus oarecum in ce spuneam la inceputul articolului ca ar fi trendul principal in web design (experienta de utilizare imbunatatita) este reprezentat de meniuri fixe. Acestea ofera o metoda excelenta de a face navigarea in website mai usoara… mai ales pe site-urilecare ofera derulare infinita a paginilor.
Aceste trenduri in webdesign sunt in crestere in 2015, dar precum tehnologia evolueaza intr-un ritm alert, este foarte interesat de observat ce se va intampla in urmatorii ani cu acest domeniu. Cu siguranta se va dezvolta intr-un ritm ametitor si noi trenduri vor aparea. Tu care crezi ca va fi urmatorul trend?