WEB DESIGN: DIFERENTELE DINTRE DESIGN PERSONALIZAT SI TEMPLATE-URI

0

In procesul de web design, o etapa importanta o reprezinta alegerea tipului de design. Fie se va alege un template (model predefinit) care va dispune de cateva modificari personalizate, fie se opteaza pentru un design personalizat.

In cazul in care viitorul proprietar al unui site web nu este decis asupra alegerii corecte, vom enumera principalele diferente dintre designul personalizat si sabloane (templates).

  • Prima diferenta majora consta in unicitate. Aceasta se poate realiza in cazul in care procesul de web design va incepe de la zero, iar designul va fi personalizat. Originalitatea unui site poate fi foarte importanta pentru a se distinge de competitori si pentru a fi ales in detrimentul acestora de catre vizitatori.
  • A doua mare diferenta se va regasi in costuri. Intr-adevar, site-urile realizate pe baza unui template sunt mai ieftine decat cele personalizate complet, insa pentru o afacere prospera, de multe ori unicitatea va face diferenta.
  • In cazul unui template, posibilitatea ca un site web sa semene sau sa se confunde cu altul este foarte mare, pe cand in cazul designului personalizat aceasta este practic inexistenta.
  • Singura bariera in cazul designului personalizat consta in imaginatia clientului firmei de web design si in priceperea si creativitatea acesteia, in timp ce in cazul unui template posibilitatile de personalizare sunt limitate.
  • Timpul de realizare a site-ului cu design personalizat va fi mai indelungat decat cel acordat realizarii unui site pe baza unui sablon, insa si rezultatele vor fi diferite.
  • Optimizarea pentru motoarele de cautare este alta diferenta dintre cele doua. Unele sabloane nu dispun de optimizare SEO, in timp ce prin crearea unui site cu design personalizat implica si aceasta optimizare.
Vezi si:  Cum trebuie perceput web design-ul in mediul online

Principalele diferente dintre cele doua sunt destul de evidente, iar alegerea optima se poate face numai in cazul in care se cunosc foarte bine obiectivele afacerii, publicul caruia i se adreseaza si modul in care se doreste ca aceasta sa evolueze.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *