Web Design: sfaturi pentru a reusi un site pe telefonul mobil

0

Viitorul navigatiei pe Internet este pe telefonul mobil, acest lucru nu mai este o noutate pentru nimeni. Peste jumatate din traficul de Internet mondial provine de la aceste aparate. O performanta logica din moment ce stim ca, conform unui studiu realizat de catre Morgan Stanley, numai putin de 91% din populatia mondiala isi tine telefonul asupra sa 7 zile din 7, 24 de ore din 24. Prin urmare, este web design-ul tau adaptat unei utilizari pe smartphone? Iata cateva sfaturi pentru un site mobile friendly eficient si performant deopotriva.

O incarcare rapida

Utilizatorul mobil vrea raspunsuri intr-un singur click. Daca site-ul tau web are nevoie de mai mult de 3 secunde pentru a afisa pagina, vizitatorii risca sa pleaca dupa cateva secunde doar. Pentru a spori viteza, pentru a optimiza imaginile, rationalizeaza codul HTML si treci la formatul AMP.

Nu uita sa incluzi o functie de cautare eficienta pentru a-i permite vizitatorului sa gaseasca rapid ce cauta.
Un design simplu si epurat

Pe un telefon mobil, design-ul trebuie sa fie cat mai simplu cu putinta. Rationalizeaza la maxim imaginile, clipurile video si textele. Cat despre pop-up-uri, elimina-le de pe telefonul mobil. Incetinesc incarcarea unei pagini si impiedica utilizatorul sa vada in mod corect pagina.

O cautare vizibila

Casuta de cautare merita sa fie optimizata, pentru ca internautii sa gaseasca rapid raspunsurile pe care le cauta. Faciliteaza-le munca completand automat cautarile, corectand greselile de ortografie si sugerand cereri conexe. Poti propune si filtre, plasate deasupra rezultatelor de cautare.

Un continut optimizat pentru telefonul mobil

Paragrafe scurte, titluri concise, fraze directe, imagini putine…iata care sunt principiile unui continut perfect optimizat pentru navigarea pe telefonul mobil. In plus, trebuie sa iti ajustezi si caracterele: prefera caractere rotunjite care sa permita citirea pe un ecran mai mic cum este telefonul mobil.

Vezi si:  Alegeri corecte pentru crearea unui site
Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *