|

3 Day Startup: Modul in care organizatia nonprofit urmareste sa aprinda talentul antreprenorial in liceu

Nu este nici o indoiala faptul ca spiritul antreprenorial poate aduce beneficii societatii, prin simularea cresteri economice, extinderea frontierelor cunoasterii si functionarea ca mijloc de schimbare sociala.

Dar in timp ce multi studenti exemplifica spiritul antreprenorial cu pasiune, staruinta, cu mintea deschisa, incredere si creativitate, doar cativa sunt invatati cum sa isi faca propria afacere.

In 2008 un grup divers de MBA si elevi care studiaza informatica la Universitatea din Texas in Austin, au observat acest fenomen si au decis sa faca ceva pentru asta.

‘’Au existat multe emotii in jurul antreprenoriatului in campus, studentii aveau idei pentru afaceri, dar nu stiau cum sa puna aceste idei in actiune,’’ spunea Nick Chagin, program manager la 3 Day Startup. ‘’Asa ca, ei au format o organizatie studenteasca pentru a explora pasii implicati.’’

Primul program 3DS, axat pe startup-uri de tehnologie, a atras 40 de participanti, inclusiv studenti din Germania, care au contribuit in cele din urma la extinderea programului pe plan international. In 2010 organizatia studenteasca a devenit oficial incorporata ca o organizatie nonprofit, si a inceput sa se concentreze asupra introducerii sesiunilor educationale catre institutii si comunitati din intreaga lume.

Momentan, 3DS a gazduit mai mult de 500 programe in 35 tari si peste toate continentele, cu exceptia Antarcticii. Mai degraba decat sa se concentreze strict asupra startup-urilor de tehnologie, organizatia ajuta acum elevii sa identifice, sa valideze si sa construieasca intreprinderi intr-o serie de industrii. Si acum, cu accent pe promovarea anreprenoriatului in comunitatile deservite, 3DS vizeaza sa ajute pietele emergente din intreaga lume sa gaseasca succesul.

In peste un deceniu de la infiintare, 3DS a ramas destul de agil pentru a supravietui in lumea afacerilor care este in evolutie continua- care bineinteles, este strans colerat cu procesul tehnologic. ‘’ Daca ma gandesc, este incredibil cat de mult s-a schimbat tehnologia in ultimii 10 ani.’’ a spus Nick. ‘’Cu un deceniu in urma, realitatea virtuala si augmentata nu erau obisnuite. Abia aveam telefoane inteligente.’’

Comentarii oprite

Vrei articole publicitare pe acest site?

Esti pasionat de unul sau mai multe sporturi? Afla de pe www.stirisportive.ro ce se intampla in cele mai mari competitii sportive din lume.

Recently Commented

  • casandra: si unde se fac operatiile acestea? ma intereseaz un doctor care sa aiba timp sa-mi explice pe larg si cu...
  • Dan: recomand, foarte seriosi si punctuali ! pretul a ramas cel stabilit telefonic, ma asteptam ca acesta sa creasca...
  • Seco: – am cumparat de la ei si sunt ok – am iesit mult mai ieftin decat daca faceam reparatia cu tot cu...
  • Cristian: Cu acest serviciu de gazduire a sediului social nu mai exista practic nici o piedica in infiintarea unei...
  • diana: Si eu sunt de acord ac trebuie sa tii cont de pasiunile lui, dar daca e iubitor de vin, nu -i lua o sticla de...