Avand in vedere multitudinea de oferte disponibile si caracteristicile tehnice din ce in ce mai sofisticate, nu este intotdeauna usor sa alegem o gazduire web.

Un web hosting este un furnizor de servicii care ofera gazduire pentru a publica site-ul web al unui administrator. Acesta este un spatiu pe un server conectat la internet pe care sunt instalate toate fisierele care alcatuiesc site-ul. Disponibil 24 de ore din 24, serverul permite utilizatorilor de internet sa acceseze in orice moment continutul portalului.

Gazduire partajata

Cunoscuta si sub numele de “gazduire shared”, gazduirea partajata consta in inchirierea unui singur server web pentru mai multi administratori. In acest fel, sute de site-uri sunt instalate pe un singur server. Prin urmare, performanta unui site poate fi afectata de altele care necesita mai multe resurse. Pe de alta parte, gazduirea partajata nu va permite sa personalizati configuratia serverului web.

Gazduire dedicata

Gazduirea dedicata va permite sa inchiriati un server complet de la o singura gazda. Administratorul site-ului poate configura serverul dupa cum considera. Acest tip de gazduire este mai eficient si mai sigur, dar necesita mai multe cunostinte pentru a profita de toate posibilitatile oferite de serverul dedicat.

Cloud

Gazduirea cloud consta in instalarea unui site web pe un grup de servere interconectate. Aceasta solutie ofera o mare flexibilitate, deoarece performanta serverului cloud poate fi adaptata la fluctuatiile de trafic. Cloud-ul permite, de asemenea, facturarea la minut, pentru a evita costurile fixe.

Gazduire VPS

Gazduirea VPS (server privat virtual) ofera un bun compromis intre gazduirea partajata si cea dedicata. VPS este o sectiune creata pe un server fizic. Cu acest sistem, administratorul poate configura serverul fara a fi nevoit sa inchirieze un server dedicat. Gazda VPS asigura performante bune.

Alegerea unei gazduiri web depinde in primul rand de nevoile site-ului web. Dupa ce acestea au fost definite, este recomandabil sa se compare ofertele companiilor de gazduire in functie de diferitele criterii propuse: securitate, pret, integrari, resurse sau trafic.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.