Sunt multe motive pentru care ti-ai dori sa iti transferi domeniul. Motivul cel mai comun este urmatorul -esti frustrat de registrarul actual. Poate ca rata anuala este prea scumpa? Sau, te uiti dupa un registrar care iti ofera mai multe functii?
Sau poate ai vandut un domeniu sau ai cumparat unul pentru un prieten. In acest caz, trebuie sa cedezi dreptul de folosinta prin schimbarea detinatorului.
Daca vrei sa transferi domeniul pentru ca nu esti multumit de registrarul actual, trebuie sa te asiguri ca nu o sa faci aceeasi greseala de doua ori. Ceea ce inseamna ca trebuie sa te asiguri ca noul registrar este de calitate inalta si nu o sa iti provoace aceleasi dureri de cap, pe care le experimentezi momentan.
Fiecare registrar iti va oferi alte functii, unele ofera doar functiile necesare, iar altele un pachet intreg de diferite servicii. Daca vrei administrare de domeniu si gazduire in acelasi pachet, trebuie sa cauti un registrar care iti ofera si gazduirea site-urilor. In plus, trebuie sa te asiguri ca si gazduirea este de un nivel inalt.
Pentru a transfera un domeniu, trebuie sa il ai de cel putin 60 zile. Primul lucru pe care trebuie sa faci, este sa dezactivezi protocoalele de protectie si sa iti pregatesti numele de domeniu pentru transferare.
Dupa, intri pe pagina de transfer al registrarului ales si inscrii numele domeniului pe care doresti sa il transferi. Pagina va analiza domeniul si daca totul este in regula o sa poti completa transferarea. Pentru a finaliza, trebuie sa platesti registratia anuala, completezi informatiile de plata si dupa acesta transferul incepe.
O sa primesti un email de verificare ca sa te asiguri ca totul este in regula. In email o sa trebuieasca sa introduci codul EPP sau codul de autorizare. Dupa acesta trebuie doar sa astepti sa se termina transferul. Un transfer se finalizeaza in aproximativ 5-7 zile.

Vezi si:  Cum alegi gazduirea pentru site-ul tau
Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *