|

Cum imi aleg Hard Disk-ul extern?

Atunci cand hardul de la calculator sau cel de la laptop nu iti mai ajunge, pe langa stick-ul USB, mai ai o alta optiune la idemana- este vorba despre Hard Disck-ul extern. Daca toate datele tale sunt extrem de pretioase, reprezinta cea mai buna alegere pe care ai putea sa o faci.

Inainte de a face cea mai buna alegere sau cea mai buna achizitie, trebuie sa tii cont de cateva criterii. Care sunt acestea? In primul rand, capacitatea sa, compatibilitatea cu calculatorul sau zgomotul pe care il face acesta sunt primele criterii de care sa tii cont.

Capacitatea hardului reprezinta primul criteriu de care sa tii cont. In functie de capacitatea de care ai nevoie, ai de ales intre o multime de modele. Dar cu cat capacitatea hardului este mai mare, cu atat pretul va fi mai mare.

Compatibilitatea cu calculatorul sau laptopul. Pentru a alege un Hard Disk care sa fie compatibil cu calculatorul sau laptopul tau, trebuie sa verifici mai intai interfata acestora. Pentru transferarea datelor de pe hard pe calculator sau invers, interfata joaca un rol de intermediar.

Viteza de transfer va depinde in mare parte de aceasta. Hard Disk-urile externe cele mai recente sau mai performante, sunt dotate cu doua sau trei interfate.

Zgomotul produs de un Hard Disk este cel mai adesea incomodant pentru foarte multe persoane. Acest zgomot este rezultatul vitezei de rotatie. Cu cat aceasta este mai ridicata, cu atat hardul va consuma mai multa electricitate, se va incalzi mai repede deci va face mai mult zgomot.

In plus, unele harduri fac mai mult decta a salva unele date. Unele pot sa fie legate la televizor pentru a te putea uita la filme sau poze, unele dispun de o priza Ethernet pentru a fi accesate mai usor si asa mai departe.

Comentarii oprite

Vrei articole publicitare pe acest site?

Esti pasionat de unul sau mai multe sporturi? Afla de pe www.stirisportive.ro ce se intampla in cele mai mari competitii sportive din lume.

Recently Commented

  • casandra: si unde se fac operatiile acestea? ma intereseaz un doctor care sa aiba timp sa-mi explice pe larg si cu...
  • Dan: recomand, foarte seriosi si punctuali ! pretul a ramas cel stabilit telefonic, ma asteptam ca acesta sa creasca...
  • Seco: – am cumparat de la ei si sunt ok – am iesit mult mai ieftin decat daca faceam reparatia cu tot cu...
  • Cristian: Cu acest serviciu de gazduire a sediului social nu mai exista practic nici o piedica in infiintarea unei...
  • diana: Si eu sunt de acord ac trebuie sa tii cont de pasiunile lui, dar daca e iubitor de vin, nu -i lua o sticla de...