|

Cum sa recuperam un cap de imprimare uscat?

De cate ori s-a intamplat sa gasesti imprimanta cu un jet de cerneala uscata dupa o perioada mai lunga de inactivitate? Acest lucru se poate intampla daca continui sa printezi dupa avertizarea ca cerneala s-a golit. Totusi, nu este o problema mare daca stii cum sa o rezolvi.

Pasul 1: Scoate cartusele
Unele imprimante mai ieftine au capul atasat de cartusele de cerneala, dar aceste cartuse sunt mult mai scumpe si calitatea lor este mai slaba. Iar la altele putem scoate cartusele fara sa miscam capul.

Pasul 2: Scoate capul
Pentru a scoate capul imprimantei, trebuie sa tragi de parghia gri. Capul va iesi fara rezistenta. Ai grija sa nu atingi contactele din spate si partea de jos, unde o sa gasesti duzele de cerneala. Ultimele sunt foarte delicate, nu le zgaria cu carpe.

Pasul 3: Gaseste tubul corect de aspiratie
Aici o sa ai nevoie de putin noroc sau de un magazin de produse bine echipat. Cauta tubul de cauciuc care are diametrul ideal in locul unde cartusele se imbina cu capul imprimantei. Tubul nu este necesar, pentru ca probabil ajunge sa bagi capul imprimantei in apa, dar cu tub va functiona cu siguranta.

Pasul 4: Pune-l in apa
Pune intr-un capac de plastic cativa milimetri de apa. Este important sa nu folosesti placa ceramica sau alt material dur, pentru ca duzele sunt ceramice si se sparg usor. Aseaza capul in apa, asta va dizolva cerneala uscata. Intre timp, cu ajutorul tubului incearca sa pui apa in duze. Asteapta macar o ora, dar daca ai timp poti sa il lasi si peste noapte.

Pasul 5: Usca capul
Cand doresti sa il reinstalezi usuca-l usor apasand pe un servetel de hartie. Nu frecati si lasati cateva minute ca apa sa iasa din el. O carpa cu microfibre este mai buna pentru asta, pentru ca fibrele nu vor intra in duze, pe carpa o sa apara linii colorate.

Pasul 6: Ca si nou!
Pune capul la loc, inchide manerul, pune si cartusele la loc si inchide imprimanta. Asteapta cateva minute ca cerneala sa se amestece cu apa ramasa in cap, iar dupa aceasta poti face un test de imprimare.

Comentarii oprite

Vrei articole publicitare pe acest site?

Esti pasionat de unul sau mai multe sporturi? Afla de pe www.stirisportive.ro ce se intampla in cele mai mari competitii sportive din lume.

Recently Commented

  • casandra: si unde se fac operatiile acestea? ma intereseaz un doctor care sa aiba timp sa-mi explice pe larg si cu...
  • Dan: recomand, foarte seriosi si punctuali ! pretul a ramas cel stabilit telefonic, ma asteptam ca acesta sa creasca...
  • Seco: – am cumparat de la ei si sunt ok – am iesit mult mai ieftin decat daca faceam reparatia cu tot cu...
  • Cristian: Cu acest serviciu de gazduire a sediului social nu mai exista practic nici o piedica in infiintarea unei...
  • diana: Si eu sunt de acord ac trebuie sa tii cont de pasiunile lui, dar daca e iubitor de vin, nu -i lua o sticla de...