|

Ce este de facut daca am varsat lichide in laptop?

Lichidele si laptopurile nu ar trebui sa se intalneasca niciodata iar aceasta intalnire ar trebui evitata pe cat posibil intrucat va necesita costuri mari, fie pentru reparatiile necesare fie pentru achizitionarea unui alt laptop.

Daca ati varsat lichide pe laptop sau mai exact pe tastatura, sunt cateva lucruri pe care le-ati putea face pentru a minimaliza daunele pe cat posibil. Insa trebuie sa va miscati repede si sa tineti minte si cateva lucruri pe care NU ar trebui sa le faceti.

lichide in laptopSa incepem cu 5 lucruri pe care ar trebui sa le faceti in cazul unui astfel de accident.

1. Opriti rapid laptopul si deconectati-l de la incarcator. Daca ati varsat lichidele si pe incarcator, decuplati-l si pe acesta din priza.
2. Rapid intoarceti laptopul cu tastatura in jos, pentru a preveni prelingerea lichidelor catre placa de baza. La acest moment (daca lichidele nu au trecut de tastatura si nu au ajuns la placa de baza) singura componenta compromisa este tastatura. Ar fi bine sa ramana asa. In timp ce faceti asta, asigurati-va ca nu faceti mai mult rau prin prelingerea lichidelor pe display (daca nu a curs deja si pe acesta). Daca deja a curs si pe display, stergeti rapid lichidul inainte ca acesta sa ajunga la rama, de unde va putea sa se infiltreze si sa defecteze si display-ul.
3. Adunati tot surplusul de lichid folosind lavete cu o putere mare de absorbare sau chiar si servetele sau un prosop. Orice aveti la indemana este de preferat, asta pentru a nu pierde nici o secunda.
4. Decuplati si bateria laptopului si stergeti si surplusul de lichid, daca acesta exista in zona bateriei sau a pinilor. Atentie mare totusi ca laptopul sa fie scos din priza!
5. Apelati direct la un service de laptopuri imediat dupa ce ati facut toti cei 4 pasi!

Pe langa cele 5 lucruri pe care ar trebui sa le faceti, vom expune si 3 lucruri pe care NU ar trebui sa le faceti.

1. NU incercati sa aprindeti laptopul imediat dupa ce l-ati curatat de lichide. Acest lucru poate provoca daune si mai mari.
2. NU uscati laptopul folosind surse de caldura precum uscatoare de par sau mai rau sa introduceti laptopul in cuptor. (s-au constatat astfel de cazuri)
3. NU asteptati cateva zile ca lichidele sa se usuce in speranta ca laptopul va fi totusi functional. Si daca se va intampla asa, este posibil ca acesta sa mai functioneze pentru o scurta durata de timp iar daunele ulterioare sa fie mult mai mari decat cele de la care ati pornit.

Comentarii oprite

Vrei articole publicitare pe acest site?

Esti pasionat de unul sau mai multe sporturi? Afla de pe www.stirisportive.ro ce se intampla in cele mai mari competitii sportive din lume.

Recently Commented

  • casandra: si unde se fac operatiile acestea? ma intereseaz un doctor care sa aiba timp sa-mi explice pe larg si cu...
  • Dan: recomand, foarte seriosi si punctuali ! pretul a ramas cel stabilit telefonic, ma asteptam ca acesta sa creasca...
  • Seco: – am cumparat de la ei si sunt ok – am iesit mult mai ieftin decat daca faceam reparatia cu tot cu...
  • Cristian: Cu acest serviciu de gazduire a sediului social nu mai exista practic nici o piedica in infiintarea unei...
  • diana: Si eu sunt de acord ac trebuie sa tii cont de pasiunile lui, dar daca e iubitor de vin, nu -i lua o sticla de...