Ce este de facut daca am varsat lichide in laptop?

0
lichide in laptop

Lichidele si laptopurile nu ar trebui sa se intalneasca niciodata iar aceasta intalnire ar trebui evitata pe cat posibil intrucat va necesita costuri mari, fie pentru reparatiile necesare fie pentru achizitionarea unui alt laptop.

Daca ati varsat lichide pe laptop sau mai exact pe tastatura, sunt cateva lucruri pe care le-ati putea face pentru a minimaliza daunele pe cat posibil. Insa trebuie sa va miscati repede si sa tineti minte si cateva lucruri pe care NU ar trebui sa le faceti.

lichide in laptopSa incepem cu 5 lucruri pe care ar trebui sa le faceti in cazul unui astfel de accident.

1. Opriti rapid laptopul si deconectati-l de la incarcator. Daca ati varsat lichidele si pe incarcator, decuplati-l si pe acesta din priza.
2. Rapid intoarceti laptopul cu tastatura in jos, pentru a preveni prelingerea lichidelor catre placa de baza. La acest moment (daca lichidele nu au trecut de tastatura si nu au ajuns la placa de baza) singura componenta compromisa este tastatura. Ar fi bine sa ramana asa. In timp ce faceti asta, asigurati-va ca nu faceti mai mult rau prin prelingerea lichidelor pe display (daca nu a curs deja si pe acesta). Daca deja a curs si pe display, stergeti rapid lichidul inainte ca acesta sa ajunga la rama, de unde va putea sa se infiltreze si sa defecteze si display-ul.
3. Adunati tot surplusul de lichid folosind lavete cu o putere mare de absorbare sau chiar si servetele sau un prosop. Orice aveti la indemana este de preferat, asta pentru a nu pierde nici o secunda.
4. Decuplati si bateria laptopului si stergeti si surplusul de lichid, daca acesta exista in zona bateriei sau a pinilor. Atentie mare totusi ca laptopul sa fie scos din priza!
5. Apelati direct la un service de laptopuri imediat dupa ce ati facut toti cei 4 pasi!

Vezi si:  Trei lucruri pe care trebuie sa le stii inainte de a te apuca sa iti cureti laptopul acasa

Pe langa cele 5 lucruri pe care ar trebui sa le faceti, vom expune si 3 lucruri pe care NU ar trebui sa le faceti.

1. NU incercati sa aprindeti laptopul imediat dupa ce l-ati curatat de lichide. Acest lucru poate provoca daune si mai mari.
2. NU uscati laptopul folosind surse de caldura precum uscatoare de par sau mai rau sa introduceti laptopul in cuptor. (s-au constatat astfel de cazuri)
3. NU asteptati cateva zile ca lichidele sa se usuce in speranta ca laptopul va fi totusi functional. Si daca se va intampla asa, este posibil ca acesta sa mai functioneze pentru o scurta durata de timp iar daunele ulterioare sa fie mult mai mari decat cele de la care ati pornit.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *