Ce trebuie stiut inainte de cumpararea unei memorii pentru Laptop?

0
memorii laptop

Atunci cand se cumpara un laptop cu un buget limitat, cel mai important este ca acele componente ce nu pot fi schimbate sa fie cat se poate de bune, altele precum hard drive-ul sau memoria putand fi sacrificate pentru a li se face upgrade cu modele mai noi sau mai puternice atunci cand cumparatorul dispune de mai multi bani. Pe site-uri precum www.superlaptop.info se gasesc laptopuri ieftine performante, cu procesoare puternice si placi video dedicate, aceste doua trasaturi fiind cele mai importante la achizitionarea unui laptop.

memorii laptopMarimea hard-ului poate fi suplimentata cu harduri extreme ce ajung pana la 1-2TB, deci nu reprezinta o problema, iar memoria de RAM poate fi schimbata cu variante mai puternice – in masura in care placa de baza o permite.

Iata ce trebuie stiut atunci cand se decide sa se faca un upgrade al memoriei RAM pentru un laptop second hand putin mai vechi, insa in stare excelenta, sau pentru laptopuri ieftine ce exceleaza din alte puncte de vedere (marimea ecranului, procesor puternic pentru raportul calitate/pret, etc):

1. Trebuie determinat mai intai, daca nu se stie deja, cata memorie RAM are laptopul. Acest detaliu se poate afla din meniul START apoi CONTROL PANEL -> SYSTEM AND SECURITY->SYSTEM si scroll jos pana la Installed Memory (RAM) unde va fi indicat cu exactitate numarul de RAM al sistemului.

2. Urmatorul pas consta in determinarea nevoii sistemului. De cati RAM este nevoie pentru utilizarea propusa? In primul rand trebuie luat in considerare sistemul de operare, Windows Vista de exemplu nu poate procesa decat pana la 4GB RAM, pe cand Windows XP nu proceseaza decat 2GB. De la Windows 7 si Windows 8, se poate merge chiar si pana la 8GB – recomandati pentru cei ce intentioneaza sa foloseasca laptopul pentru editare video sau 3D rendering.

3. Exista aplicatii ce pot determina ce model de RAM se potriveste cu laptopul (DDRAM sau DDRAM II spre exemplu). Pe site-uri precum al celor de la Crucial nu este nevoie decat de introducerea modelului si marcii. Numele modelului se gaseste de obicei pe un abtibild de spatele laptopului. Odata introduse aceste date va aparea o lista cu memoriile compatibile.

4. Alte site-uri dedicate precum ale celor de la Kingston sau Corsair ofera servicii similare. Odata gasite memorii compatibile, se pot cauta pe mai multe site-uri online sau magazine pentru a gasi pretul cel mai bun, cumparatorul trebuie doar sa se asigure ca modelul achizitionat este unul dintre cele listate drept compatibile pentru laptopul detinut.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *