Fie ca iti “construiesti” un calculator nou sau iti modernizezi sistemul vechi, cea mai buna memorie RAM pentru bugetul tau depinde de platforma pe care o alegi si de software-ul pe care planuiesti sa-l folosesti. Astfel, vei avea nevoie de un RAM mai rapid daca te joci fara placa video dedicata sau daca folosesti un sistem AMD Ryzen. Dar, daca scopul tau nu este acela de a scoate cea mai buna performanta posibila din hardware-ul tau, atunci un DDR4-2133 este compatibil cu orice calculator modern.
Sfaturi utile
Pentru marea majoritate a utilizatorilor PC, 16GB este de ajuns. Insa, programele sunt din ce in ce mai mari odata cu trecerea timpului. 1080p si 4K sunt deja lucruri obisnuite, fisierele jocurilor se extind si siteurile devin mai complexe. Ceea ce inseamna ca cei care fac mai multe lucruri deodata sau utilizatorii avansati au nevoie de minim 32GB.
Distribuitorii de caldura arata bine dar nu sunt necesari. RAM-ul in general nu genereaza atat de multacaldura, nu necesita o racire mai serioasa. La majoritatea din viteze si setari, daca este ventilator in carcasa, memoria RAM nu o sa intampine probleme.
MXP este un fel de optiune pentru folosirea memoriei la o viteza mai mare, a fost creata pentru placa de baza Intel. Unii producatorii de placi de baza ofera setari BIOS pentru a ne ajuta sa obtinem acest boost de viteza, pe placi de viteza AMD. Dar aceste setari nu sunt prezente la orice placa si chiar daca sunt prezente, nu functioneaza tot timpul.
Daca iti doresti ca memoria RAM sa aiba o viteza mai mare pe platforma Intel, fa rost de un CPU din seria-K. Seriile non-K, procesoarele Core i7 si Core i5 au acelasi DDR4-2666 limite, ca cea impusa de chipset-uri inferior lui Intel, H370 si B360. Cele mai multe placi nu au XMP, dar cei care au o sa configureze cu usurinta memoria XMP, cu timing imbunatatit. Cateva din DDR4-2666 anterioare necesitau XMP pentru o performanta mai buna iar cele mai noi module DDR4-2666 au configuratie si XMP si Non-XMP.

Vezi si:  Laptopul Samsung NP700 Va Fi Lansat In Curand
Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *