|

Trasaturile specifice pentru un display de laptop

Cel mai adesea, specificatiile unor produse sunt cele care fac diferenta intre o componenta buna, de calitate, si una slaba. Modul in care le interpretam insa, pare de cele mai multe ori cea mai dificila parte. Acelasi lucru este valabil si pentru achizitia unor componente hardware. De exemplu, un display laptop are peste 15 puncte intr-o descriere obisnuita – ele abordeaza aspecte de la diagonala, rezolutie, pana la greutate, zona activa si marimea pixelului. Se poate intampla ca in acest hatis, sa se neglijeze partea cea mai importanta – compatibilitatea.

Aruncand o privire asupra acestor caracteristici, se observa o anumita impartire a acestora, in detalii ce privesc marimea ecranului, tipul iluminarii, formatul imaginii si zona activa. In primul rand, orice producator precizeaza informatii despre suprafata (antiglare – mai ales in cazul WLED; mata sau lucioasa). Nu lipsesc informatiile despre greutate (in grame), tipul conexiunii (numar de pini), numarul de culori (si intensitatea in bits), raportul de contrast, luminozitatea (aspecte care sunt foarte cunoscute publicului mai ales datorita raspandirii TV-urilo cu LED). Alte detalii privesc grosimea acestui tip de display de laptop, bordura sa, zona activa, pixel pitch, formatul imaginii (16:9 sau 4:3), rezolutia (sub forma lungime x inaltime), diagonala masurata in inch.

Nu in ultimul rand, trebuie luate in calcul si eventualele observatii ale producatorilor – acestea se pot referi la gaurile de montare (laterale, in partea de jos, etc) sau mici diferentieri care nu pot fi precizate in cadrul celorlalte rubrici.

In cazul in care se doreste achizitia unei astfel de componente hardware, trebuie luata in seama si perioada de timp necesara livrarii acelui produs. Intr-o piata ca cea de astazi, in care exista zeci de marci producatoare de laptop-uri si sute de modele, ar fi imposibil ca intr-un singur loc sa exista cateva bucati din fiecare produs de acest tip.

Urmand aceste linii mari in vederea intelegerii trasaturilor unui display de laptop, fiind atenti in special asupra compatibilitatii, veti avea intr-un timp relativ scurt confortul vizual cu care ati fost obisnuiti la inceput.

Comentarii oprite

Vrei articole publicitare pe acest site?

Esti pasionat de unul sau mai multe sporturi? Afla de pe www.stirisportive.ro ce se intampla in cele mai mari competitii sportive din lume.

Recently Commented

  • casandra: si unde se fac operatiile acestea? ma intereseaz un doctor care sa aiba timp sa-mi explice pe larg si cu...
  • Dan: recomand, foarte seriosi si punctuali ! pretul a ramas cel stabilit telefonic, ma asteptam ca acesta sa creasca...
  • Seco: – am cumparat de la ei si sunt ok – am iesit mult mai ieftin decat daca faceam reparatia cu tot cu...
  • Cristian: Cu acest serviciu de gazduire a sediului social nu mai exista practic nici o piedica in infiintarea unei...
  • diana: Si eu sunt de acord ac trebuie sa tii cont de pasiunile lui, dar daca e iubitor de vin, nu -i lua o sticla de...