Trei lucruri pe care trebuie sa le stii inainte de a te apuca sa iti cureti laptopul acasa

0
curatare laptop

Inainte de a iti spune cele trei sfaturi pe care trebuie sa le stii inainte de a te apuca de curatarea interna a laptopului, trebuie sa facem distinctia dintre curatarea interna si curatarea externa. Curatarea externa este cea pe care o face de regula orice utilizator si implica curatarea display-ului, a carcasei si a tastaturii. Aceasta curatare are doar rol estetic si igienic insa curatarea care face diferenta este cea interna.

Curatarea interna presupune desfacerea laptopului pentru curatarea de praful depus in interior si inlocuirea pastei termoconductoare de la procesor cat si de la alte cipuri.

curatare laptop1. Inainte de a incepe desfacerea laptopului, asigura-te ca este necesara aceasta operatiune. unele modele de laptopuri sunt construite in asa fel incat sa nu fie necesara desfacerea pentru a ajunge la procesor.

Apoi asigura-te ca ai toate ustensilele necesare. Vei avea nevoie de o surubelnita in stea, de pasta termica, un card sau ceva asemanator, o penseta, compresor cu are sau tub cu aer pentru inlaturarea mizeriei din interior.

2. Desfa cu grija carcasa intrucat aici se pot intampla accidente care pot costa de cateva ori mai mult decat ar fi costat serviciul de curatare laptop la service.

Nu trageti foarte tare de capacul de la tastatura si folositi un card pentru a facilita desfacerea acestuia. Dupa ce ati reusit sa desfaceti fata ce cuprinde si tastatura nu trageti de ea pentru ca sub aceasta se afla o pamblica ce conecteaza touch-ul la placa de baza. Aceasta pamblica trebuie scoasa cu atentie de pe placa de baza fara a fi sectionata sau ciupita.

3. Pasta termoconductoare se gaseste la tub atat in supermarketuri cat si in magazinele de specialitate sau la service-urile de laptopuri si calculatoare. Aceste tuburi au preturi variabile, in functie de tipul de pasta dorita. Exista pasta termica simpla sau cu argint. Aveti nevoie de foarta putina pasta insa doar asa o puteti cumpara. Inlaturati pasta veche si intarita, in eventualitatea in care mai exista, apoi aplicati pasta noua, intr-o cantitate mica, de dimensiunea unui bob de mazare.

Vezi si:  Magazin de calculatoare second hand

Nu exagerati cu aplicarea pastei.

Ce castigam daca facem acasa curatarea?

Facand acasa curatarea interna a laptopului, veti economisi intre 50 si 100 de lei, cat ar fi insemnat pretul unei curatari la service. Apoi vei capata experienta in desfacerea si curatarea unui laptop, astfel ca vei putea sa o faci mult mai des, fara sa trebuiasca sa platesti de fiecare data cate 80 de lei pentru curatare. Tubul cu pasta termoconductoare pe care l-ai cumparat iti va ajunge pentru multe curatari, daca te asiguri ca ai pus capacul si nu se intareste pasta.

Varianta de a curata laptopul acasa, este ideala pentru cei mai tehnici, care isi rezolva singuri problemele de genul acesta si care au timp si rabdare. O curatare efectuata acasa, de catre o persoana nespecializata, va dura mai mult ca intr-un service asa ca vei avea nevoie atat de timp cat si de rabdare pentru a termina cu bine curatarea.

Daca procedura de curatare vi se pare complexa si ca necesita prea mult timp, oricand puteti apela la un service de laptopuri, pentru o curatare profesionala. Curatarea laptopului nu ar trebui sa dureze mai mult de 20 de minute, in cazul modelelor de laptop unde accesul la procesor se face facil si maxim o ora la modele mai complexe cu o alta arhitectura a componentelor.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *