Mozilla a prezentat Firefox de noua generatie pe Android

0

La sfarsitul lunii iunie Mozilla a lansat o previzualizare a browser-ului de noua generatie pentru Android, care a fost denumit prozaic, Firefox Preview.

Browserul care pana la urma va inlocui Firefoxul curent pentru Android, botezat ‘’Fennec‘’, este alimentat de un nou software mobil, marcat ‘’GeckoView‘’. Modular in natura, GeckoView este o combinatie intre componente Android facute de Mozilla si de cel mai nou software de interpretare Gecko, inspirat de la Firefox Quantum, toate impachetate intr-o biblioteca Android care poate fi conectata cu alte aplicatii.

Prin detasarea lui Gecko de Firefox, Mozilla o sa fie capabila sa se separe aproape in totalitate de controlul si influenta lui Google pe Android. Nu doar ca Mozilla nu se bazeaza pe Blink, software-ul facut de Google, care este folosit de alte browsere Android, dar nu o sa trebuieasca sa foloseasca WebView, redactorul de pagina web al sistemului de operare, pentru aplicatiile non-browser.

‘’In timp ce toate browserele Android din ziua de azi sunt bazate pe Blink si asa respecta deciziile lui Google, GeckoView ne asigura noua si utilizatorilor nostri independenta.’’ a afirmat Vesta Zare, manager senior de proiecte pentru Firefox mobile, intr-o postare pe blogul companiei in 27 Iunie.

Zare a afirmat ca Firefox Preview este de doua ori mai rapid la redarea paginilor, decat Firefoxul actual pe Android, si la fel ca si fratele lui mai mare de pe calculator, are ad blocks pornit in mod implicit.

Cu toate ca trecerea de la Firefox pentru Android, la Firefox Preview nu a fost stabilita de Mozilla, Zare spunea ca ‘’o versiune lustruita, cu facilitati bogate‘’ o sa fie valabila din toamna. Cand asta se va intampla, Mozilla nu o sa mai aiba niciun motiv de a sustine Firefoxul invechit pe Android.

Vezi si:  Samsung lanseaza Galaxy Advance S

Nici nu va consuma mai mult timp de dezvoltare si resurse pe Firefox Focus, browserul no-tracking pentru iOS si Android care foloseste GeckoView- spunea Zare. ‘’Pentru a pune toate eforturile si resursele in GeckoView, munca in ceea ce priveste Firefox Focus va fi pusa in asteptare.’’
Firefox Focus poate fi descarcat de pe Google Play.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *