|

Saritura mare, de la 4K direct la 8K

A aparut noul televizor 8K de la Samsung. Am avut ocazia sa il incercam, dar nu ne-am oprit sa numaram toti cei 33 de milioane de pixeli. Televizorul cu rezolutie 8K toate fi gasit in magazine, insa nu exista inca prea mult continut pentru acest format video.
Noul televizor smart, numit Samsung QLED 8K Q900R poate afisa 33 de milioane de pixeli, are o rezolutie de patru ori mai mare decat un televizor 4K. Pixelii nu pot fi observati, indiferent cat de aproape stam la televizor, oferind astfel imagini uimitoare. In afara de cateva video-uri de pe YouTube, nu prea gasim continut cu rezolutia 8K, dar cei de la Samsung s-au gandit si la asta.
Televizorul Q900R foloseste tehnologia up-scale, adica poate imbunatati calitatea continutului 4K. Evident asa nu o sa obtinem calitatea perfecta de 8K, dar asta stie si Samsungul si ne-a lamurit ca tehnologia este in curs de inbunatatire. Update-urile o sa fie diponibile numai cu internet, deci pentru a obtine noile dezvoltari o sa fie neaparat nevoie de connexiunea pe internet.
Dispozitivele arata ca si modellele 4K QLED de la Samsung. Sunt televizoare mai groase fata de OLED-uri facute de concurenta. Asta nu prea se observa, iar cei care cumpara un televizor 8K probabil nu o fac pentru carcasa televizorului. Are un meniu simplu, care se afla in partea de jos a ecranului. Se poate personaliza, ca programele noastre preferate sa fie mai usor accessibile, de exemplu daca folosim Netflix in fiecare zi, putem sa il punem pe primul loc. Telecomanda e la fel de simpla doar cu butoanele necesare si de aceea e mult mai usor de folosit.
Pretul unul Samsung QLED 8K Q900R e peste 30.000 lei, ce este o suma extrem de mare pentru un televizor. Deocamdata doar putini oameni isi permit un televizor cu pretul cat ar fi o masina mai simpla.

Comentarii oprite

Vrei articole publicitare pe acest site?

Recently Commented

  • casandra: si unde se fac operatiile acestea? ma intereseaz un doctor care sa aiba timp sa-mi explice pe larg si cu...
  • Dan: recomand, foarte seriosi si punctuali ! pretul a ramas cel stabilit telefonic, ma asteptam ca acesta sa creasca...
  • Seco: – am cumparat de la ei si sunt ok – am iesit mult mai ieftin decat daca faceam reparatia cu tot cu...
  • Cristian: Cu acest serviciu de gazduire a sediului social nu mai exista practic nici o piedica in infiintarea unei...
  • diana: Si eu sunt de acord ac trebuie sa tii cont de pasiunile lui, dar daca e iubitor de vin, nu -i lua o sticla de...