Zvon: Samsung abandoneaza Android in favoarea TIZEN

0

Da, ati citit bine. Conform celor de la USA Today, Samsung va abandona sistemul de operare ANDROID in favoarea platformei TIZEN, dar numai pentru smartwatch-urile Galaxy GEAR de ultima generatie. Daca aceasta miscare va fi sau nu una de succes, asta ramane de vazut; cert e ca la platforma TIZEN au aderat mai multi producatori si operatori telecom internationali, printre care si Sprint, Baidu, AccuWeather etc.

Interesant e faptul ca sistemul de operare Tizen e bazat majoritar pe HTML 5 si, zice-se, e mai prietenos cu utilizatorii. Daca acest lucru se dovedeste a fi adevarat si Samsung va lansa Galaxy Gear 2.0 la Mobile World Congress (care va incepe in aproximativ o saptamana), se prea poate sa asistam la miscari neanticipate pe piata telecom si mobile. Singura problema pe care o intrevad e cea a compatibilitatii, despre care compania sud-coreeana nu a dezvaluit absolut nimic. Primul Galaxy Gear avea destul de multe probleme de compatibilitate, unele chiar si cu dispozitive Samsung. Nu stiu in ce masura va fi Tizen OS compatibil cu Android, insa in cazul unor probleme de incompatibilitate, succesul smartwatch-ului se vede amenintat inca din fasa. Si asa piata pentru astfel de gadget-uri este destul de redusa, numarul celor dispusi sa plateasca +$200 pentru un alt dispozitiv inteligent fiind destul de redus.

Daca zvonul va fi adevarat, atunci mai mult ca sigur veti vedea mai multe detalii pe zona-it.ro. Mobile World Congress 2014 se va desfasura la Barcelona in perioada 24-27 februarie. Alaturi de Galaxy Gear 2.0, Samsung va lansa si Galaxy S5, smartphone-ul cu sansele cele mai mari sa castige titlul de telefonul anului 2014.  Alaturi de cele 2 gadget-uri, sunt sanse mari ca si Galaxy Note 3 sa fie prezentat, cel mai probabil in cadrul unui eveniment separat.

Vezi si:  Galaxy S23: pret, data lansarii, fisa tehnica, iata tot ce trebuie sa stii
Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *