Cele mai bune programe gratuite si indispensabile pentru Windows

0

Tocmai ai achizitionat un nou PC si l-ai formatat? Iata o selectie cu cele mai bune programe gratuite si indispensabile pentru Windows.

Navigare web

Chiar daca Windows 10 integreaza in mod nativ Edge si versiunile sale anterioare imbarca Internet Explorer, nu ezita sa optezi pentru un browser web mai performant si actualizat mai des precum Google Chrome sau Mozilla Firefox. Chrome este browserul web dezvoltat de Google. Prezinta un avantaj considerabil deoarece este legat de diferite servicii de motoare de cautare. Se poate conecta contul de Gmail si sa iti sincronizezi sesiunile intre PC, tableta si smartphone. Firefox este un browser dezvoltat de fundatia Mozilla. Datorita suportului sau activ, dispune de functii care permit protectia vietii private, lasand utilizatorul sa aleaga modalitatea in care datele tale de navigare sunt utilizate de site-urile pe care ai obiceiul sa le navighezi.

Pentru gestionarea parolelor

Sa lasi gestionarea numelui de utilizator si parolelor in sarcina browserului web nu este o idee buna. Pentru a proteja datele mai sensibile trebuie sa apelezi la un software pentru gestionarea parolelor, dedicate in intregime acestei sarcini. KeePass este unul din cele mai populare, este un program gratuit si open source. Iti propune stocarea propriei baze de date de parole pe computer.

Supravegherea performantelor PC-ului

Supravegherea performantelor PC-ului te poate ajuta sa previi unele probleme serioase precum supraincalzirea procesorului. RealTemp este un program care dezvaluie in timp real temperaturile diferite ale nucleelor procesorului si te previne in cazul in care apar unele temperaturi, unele valori anormal de ridicate. SpeedFan actioneaza direct asupra vitezei ventilatoarelor computerului tau. Senzorii de temperatura sunt cei care te alerteaza in momentul in care CPU-ul intra in supraincalzire si iti permite sa gestionezi in mod manual intensitatea ventilarii. Ceea ce este util in cazul in care vrei sa previi supraincalzirea masinii.

Vezi si:  Ce a adus nou Microsoft Office 2019
Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *