|

Televizoare cu ecran tactil interactive

Ce este de fapt un touchscreen?

Un touchscreen este un ecran Lcd, peste care st? o componenta sensibil? la atingere, numit? digitizer. Acestea sunt intalnite peste tot la telefoane mobile,PDA-uri iar mai nou si la televizoare si folie proiectie, insa principiul de functionare ramane aceelasi pentru oricare dintre ele, si este simplu de implementat. Pe piata acestor ecrane exista mai multe tipuri de tehnologii: tehnologia rezistiva si tehnologia capacitiva , tehnologia undelor de suprafata.

In ce consta tehnologia rezistiva?

Tehnologia rezistiva este cel mai usor de implementata si consta in 2 straturi unul rigid si unul flexibil prevazute cu o pelicula conductoare si separate printr-o retea foarte fine de puncte de izolatie. In momentul atingerii ecranului se produce un contact electric intre cele 2 straturi.Acest contact este convertit in semnal electronic si transmis catre un senzor care determina coordonatele pe ecran .Sistemul de operare transforma semnalele in comenzi.

In acest moment putem spune ca aceasta tehnologie este cel mai des intalnita

Tehnologia capacitiva este folosita in special pentru ecrane tactile de dimensiuni mari  ce utilizeaza fire electrice extrem de fine ce nu pot fi sesizate cu ochiul liber. Acestea sunt dispuse in 2 straturi separate si li se aplica un curent de joasa tensiune. Cand este atins campurile electrice sunt deformate ceea ce produce o modificare a frecventelor. Sistemul apoi transorma semnalul pentru a determina punctul de contact.

Producatorii mai folosesc si raze cu infrarosii pentru a determina punctele de contact folosind o serie de diode. Cand ecranul este atins fasciculul infrarosu este intrerupt, iar informatiile sunt transmise catre senzor pentru a determina locul unde a fost atins.

O alta tehnologie folosita in special pentru terminalele interactive este tehnologia undelor de suprafata obtinuta prin receptoare plasate orizontal si vertical pentru a determina variatiile de propagare a undelor in momentul atingerii. Un ecran tactil de acest tip are o luminozitate mai mare fata de ecranele tactile rezistive

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Comentarii oprite

Vrei articole publicitare pe acest site?

Esti pasionat de unul sau mai multe sporturi? Afla de pe www.stirisportive.ro ce se intampla in cele mai mari competitii sportive din lume.

Recently Commented