5 lucruri extrem de importante pentru CV-ul tau
CV-ul poate sa fie considerat a fi un adevarat instrument de marketing, daca te gandesti ca il folosesti pentru a-ti gasi locuri de munca si pentru a evolua in cariera. Un CV bun poate sa castige cititorul in doar cateva secunde si poate sa denote profesionalism, seriozitate, capacitate de comunicare si experienta. Tocmai de aceea, atunci cand redactezi un CV este bine sa te asiguri ca acesta este perfect. Nu de alta, insa exista riscul ca angajatorul sa primeasca sute de CV-uri si sa nu poata sa le citeasca pe toate cu atentie.
Care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le faci pentru a avea un CV cat mai bun?
- Nu te focusa pe locuri de munca pe care le-ai avut pana in prezent, ci pe rezultate. Incearca sa te gandesti la rezultatele pe care le-ai obtinut in cariera si focuseaza-te pe ele, deoarece majoritatea recrutorilor cauta angajati care pot sa faca ceva.
- Stabileste-ti un obiectiv clar. Obiectivul trebuie sa fie foarte bine conturat in CV, lucru pe care foarte putini candidati il fac. Daca vrei sa obtii rapid un loc de munca, obiectivul trebuie sa fie gandit inainte ca CV-ul sa fie redactat.
- Nu folosi un CV standardizat pentru toate joburile pentru care aplici. Chiar daca ai un CV pe care il consideri perfect, este bine sa nu il folosesti chiar la toate joburile pentru care aplici, deoarece s-ar putea sa nu fie relevant. Inainte de a-l trimite catre recrutor incearca sa te uiti peste el si sa modifici lucruri pe care acesta nu ar dori sa le vada sau care crezi ca nu au legatura cu domeniul in care vrei sa lucrezi.
- Asigura-te ca este usor de citit. Pentru a fi cat mai atractiv, CV-ul trebuie sa fie usor de citit. De regula, un astfel de document primeste 20 de secunde de atentie, asadar, in cele 20 de secunde trebuie sa fe oferite toate informatiile relevante. Folosste un font comun cu dimensiuni intre 10 si 14, asigura-te ca nu te intinzi pe mai mult de 2 pagni si atunci cand ai lucruri importante de folosit foloseste headingul.
- Fii 100% corect. Nu minti in CV, nu face greseli gramaticale si nu exagera cu experientele pe care le-ai avut. De asemenea, incearca sa nu spui nimic de salariu, nici de cel pe care l-ai avut, nici pe cel pe care il doresti. Acesta va fi stabilit ulterior, in urma unui interviu.
CV-ul nu este cel mai important element dintr-un proces de angajare, insa este un prim pas si daca doresti sa obtii locuri de munca in strainatate sau in Romania care sa iti placa si sa iti aduca multumire sufleteasca, atunci trebuie sa il redactezi cat se poate de corect.