|

Aparatul de aer conditionat. Ce trebuie sa stie orice utilizator?

Confortul fizic este important, atat pentru starea de sanatate pe termen lung, cat si pentru starea psihica si fizica de moment. Din fericire, acest confort poate fi obtinut din ce in ce mai usor, gratie aparaturii moderne de climatizare. Aparatele de aer conditionat sunt, fara doar si poate, cele mai performante solutii de climatizare, iar faptul ca sunt prezente intr-un numar din ce in ce mai mare de case este dovada perfecta.

aer conditionatTotusi, inainte de achizitia unui astfel de aparat, orice utilizator trebuie sa stie macar cateva lucruri despre ceea ce cumpara. Ce face, de fapt un aparat? Care sunt tehnologiile ce trebuie sa fie urmarite? Care sunt cele mai bune aparate de aer conditionat?

Expertii de la www.aer-conditionat.ro incearca sa raspunda la toate aceste intrebari si sa lamureasca situatia.

Ce este si cum este realizat aparatul de aer conditionat?

In principiu, acest aparat este un dispozitiv gandit in asa fel incat sa scada sau sa creasca temperatura dintr-o incapere progresiv. Aproape orice aparat este realizat din 2 piese principale: unitatea interioara si cea exterioara. Exista si aparate cu o singura unitate, insa sunt ceva mai rare, primele fiind mai eficiente. Pentru faptul ca sunt impartite in doua, aceste aparate se numesc split (impartit, divizat)

Unitatea exterioara cuprinde compresorul, condensatorul, ventilatorul si rezervorul pentru agentul refrigerant, in timp ce unitatea interioara cuprinde un al doilea ventilator, un vaporizator, un filtru si elemente de control de la distanta.

Principiul de functionare este relativ simplu: aerul cald din incapere intra in unitatea interioara, este filtrat si racit atunci cand intra in contact cu freonul, apoi este eliberat din nou in incapere.

Mituri legate de aerul conditionat

1. Aerul rece provine din exterior. De fapt, aerul rece este cel din incapere, fiind doar racit. Intre cele doua unitati ale aparatului are loc doar un transfer de caldura.
2. Folosirea aerului conditionat favorizeaza imbolnavirea. De fapt, raceala este cauzata de virusi, nu de temperatura. Este adevarat ca o temperatura rece favorizeaza, intr-un fel sau altul bolile, insa nu este cea responsabila pentru ele.

Care sunt criteriile care decid achizitia unui aparat?

Inainte de achizitia unui aparat de aer conditionat, este bine sa se tina cont de mai multe criterii. In primul rand, este indicat sa se opteze pentru aer conditionat AerExpress, deoarece AerExpress este o sursa destinata exclusiv climatizarii, iar profesionistii de aici pot face recomandari relevante.

Printre criteriile importante care pot decide tipul de aparat achizitionat se numara:

  • Spatiul ce urmeaza a fi racit. In functie de spatiu se va decide capacitatea aparatului, masurata in BTU. Pentru o camera intre 10 si 25 de metri patrati este perfect un aparat de 9000 BTU, in timp ce pentru incaperi mai mari exista aparate de 12000, 18000, 24000 BTU sau chiar mai mari.
  • Nivelul de zgomot. Exista aparate silentioase si aparate care au un nivel de zgomot mult peste limita de confort. Este bine sa se tina cont de acest aspect, pentru a nu fi foarte deranjant.
  • Functii. Aparatele noi dispun de functii care mai de care mai interesante, cum ar fi filtrarea aerului, echilibrarea consumului de energie, incalzirea sau chiar capacitatea de a fi controlate de la distanta. Este bine sa se caute aparate cu cat mai multe functii interesante, in asa fel incat eficienta in timpul functionarii sa fie cat mai mare.

Comentarii oprite

Vrei articole publicitare pe acest site?

Esti pasionat de unul sau mai multe sporturi? Afla de pe www.stirisportive.ro ce se intampla in cele mai mari competitii sportive din lume.

Recently Commented

  • casandra: si unde se fac operatiile acestea? ma intereseaz un doctor care sa aiba timp sa-mi explice pe larg si cu...
  • Dan: recomand, foarte seriosi si punctuali ! pretul a ramas cel stabilit telefonic, ma asteptam ca acesta sa creasca...
  • Seco: – am cumparat de la ei si sunt ok – am iesit mult mai ieftin decat daca faceam reparatia cu tot cu...
  • Cristian: Cu acest serviciu de gazduire a sediului social nu mai exista practic nici o piedica in infiintarea unei...
  • diana: Si eu sunt de acord ac trebuie sa tii cont de pasiunile lui, dar daca e iubitor de vin, nu -i lua o sticla de...