Cum sa eviti decolorarea hainelor?

0

Una dintre cele mai mari probleme care apar in urma spalarii este faptul ca anumite haine au prostul obicei de a-si pierde dn culoare si de a o da altor partenere din cuva masinii de spalat. Acest lucru duce la uzura accentuata a hainelor si automat, la pierderi materiale. Din fericire, o curatatorie chimica  poate sa ajute la evitarea oricarui risc. Daca nu ai la indemana o astfel de curatatorie, cateva sfaturi utile se pot dovedi de mare ajutor.

Care sunt lucrurile de care trebuie sa tii cont pentru a evita decolorarea hainelor?

  1. Spalarea in functie de culoare. Un prim lucru de care trebuie sa tii cont este culoarea. Este indicat sa speli hainele in functie de culoare. Hainele inchise la culoare trebuie sa fie spalate intre ele, in timp ce hainele deschise trebuie sa fie spalate intre ele. Eticheta hainelor poate sa fie extrem de concludenta in acest sens.
  2. Intoarce hainele pe dos inainte de a te spala. Spalatul pe dos este o alta solutie care poate sa protejeze tesatura si sa pastreze culoarea vie pentru mai mult timp. De cele mai multe ori, oricat de buna ar fi masina de spalat, procesul de spalare este agresiv petnru tesatura. Daca este atacata tesatura care nu se vede insa, durata de viata a unei piese textile este mai mare.
  3. Nu umple masina de spalat. Multi oameni fac greseala de a umple masina de spalat cu haine. Este extrem de gresit, in conditiile in care detergentul nu mai poate sa fie distribuit uniform printre haine si poate sa duca la aparitia petelor. Nu trebuie sa speli cu masina goala, insa nici sa o umpli ochi.
  4. Spala cu apa rece. Daca vrei sa eviti orice risc de decolorare, spala cu apa rece. Aceasta este foarte prietenoasa cu culorile si cu tesaturile. Chiar si hainele foarte murdare pot fi spalate cu apa rece, in conditiile in care exista detergenti din ce in ce mai performanti pe piata.
  5. Ai grija la detergentul cu care speli! Nu toti detergentii sunt buni. un detergent bun te va costa ceva mai mult, insa te va ajuta sa economisesti foarte mult, salvandu-ti hainele preferate.
Vezi si:  Super Campanie: Castiga Un Laptop Gratis

Nu este chiar atat de simplu sa speli. Daca tii cont de aceste mici detalii importante, te poti bucura de hainele pe care ti le cumperi pentru o perioada lunga sau chiar foarte lunga de timp.

 

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *