Carrefour – evolutia unui mare lant de magazine in Romania

0

Carrefour este o multinationala frantuzeasca cu sediul in Boulogne Billancourt, Franta. Ea este proprietara unuia dintre cel mai mare lant de hipermarketuri din lume, avand in prezent peste 1400 de magazine de acest gen in intreaga lume.

“Carrefour” are doua sensuri in limba franceza: intersectie sau piata publica.

Primul magazin Carrefour s-a deschis in data de 15 ianuarie 1958 in orasul Annecy, chiar la o intersectie de drumuri. Succesul acestui magazin a fost atat de mare, incat dupa putin timp Carrefour a devenit un lant international de magazine. Carrefour a fost cel care a introdus conceptul de hipermarket si cel care l-a promovat in economia de piata. Succesul companiei se datoreaza faptului ca a promovat o politica de preturi avantajoasa si a incercat sa aduca un raport calitate-pret cat mai avantajos pentru client. Un alt element care a dus la succesul lanturilor de magazine este marketingul pe care acesta l-a practicat intens, incepand cu sloganuri si campanii publicitare si terminand cu cataloagele Carrefour de produse la preturi promotionale. Tot la strategia Carrefour putem mentiona brandul Carrefour si marcile sale originale, care de asemenea sunt promovate prin intermediul catalogului Carrefour.

In Romania primul hipermarket a aparut in anul 2001, cu sloganul “ Carrefour – pentru o viata mai buna”. In prezent in tara noastra exista un numar de peste 20 de hipermarketuri Carrefour, peste 50 de supermarketuri (cu numele de Carrefour Market) si alte cateva magazine de proximitate (Carrefour Express).

Pentru fiecare tip de magazine exista cate un catalog Carrefour separat, care reflecta tipurile de produse puse spre vanzare si eventualele promotii de pe fiecare segment.

Vezi si:  Gazprom vrea sa cumpere logistica Rompetrol

Daca Carrefour este cunoscut mai ales pentru hipermarketuri, recent, prin achizitia magazinelor avand numele de Artima Carrefour a dezvoltat si conceptul de magazine de proximitate, Carrefour Express avand peste 20 de astfel de magazine. Magazinele Carrefour Express se afla in prezent in urmatoarele orase din Romania: Arad, Deva, Petrosani, Sighetu Marmatiei, Bistrita, Drobeta Turnu Severin, Ramnicu Valcea, Zalau, Brasov, Hunedoara, Caransebes, Lugoj, Sannicolau Mare, Timisoara, Dej, Oradea, Sf, Gheorgh si Turda

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *