Varianta Delta impiedica mii de britanici sa munceasca

0

In timp ce la noi restrictiile sunt mai suple, reluarea economiei este amenintata din cauza unui numar din ce in ce mai mare de cazuri de infectari cu varianta Delta, deja din ce in ce mai prezenta in unele tari. Unele restaurante au fost nevoite sa isi inchida portile si uzinele nu functioneaza la capacitate maxima.

In Regatul Unit spre exemplu, 20% din angajatii sectorului restaurantelor nu mai pot munci deoarece au intrat in contact direct cu persoane infectate cu Covid-19 si trebuie sa se izoleze. In unele tari, obligatiile de carantina pentru persoanele in contact cu virusul sunt din ce in ce mai numeroase si ameninta reluarea economiei, intr-un context de contaminari cu varianta Delta, extrem de contagioasa. In ultimele saptamani, au existat peste 600.000 de notitificari in care se cere izolarea sau testarea la domiciliu.

Ultimele zile au fost un veritabil cosmar

Numerosi britanici nu pot merge la munca. Mai multe sectoare sunt grav afectate precum sectorul automobilelor, transportul public si restaurantele. Aceasta epidemie in pandemie a fost denumita “pingdemic”, un joc de cuvinte intre “ping” (primirea unei notificari in aplicatia de localizare) si “epidemic”. Situatia este atat de grava incat patronii de puburi si de restaurante au fost constransi sa isi inchida temporar localurile.

Ultimele 10 zile au fost un cosmar. Au fost nevoiti sa inchida mai multe restaurante din cauza ca prea multi angajati erau in izolare. Situatia nu sta prea roz nici in alte sectoare. Unii oameni au declarat ca au caini pe care au fost nevoiti saptamanile acestea sa ii duca la veterinar insa unele cabinete nu sunt deschise decat pentru urgente deoarece si acest domeniu sufera din cauza lipsei de personal.
Actualmente, numai putin de 1,7 milioane de britanici sunt in izolare. Sambata trecuta, o linie de metro londoneza a fost suspendata din cauza lipsei de personal…

Vezi si:  Gazprom vrea sa cumpere logistica Rompetrol
Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *