Discursul cu care Oprah Winfrey a ridicat sala in picioare la Golden Globes

0

Daca ar trebui sa retinem un singur moment remarcabil de la cel mai recent eveniment Golden Globes, acesta ar fi, cu siguranta. Este vorba despre discursul lui Oprah Winfrey.

In data de 7 ianuarie 2018, Oprah Winfrey a fost prezenta la Golden Gloobes pentru a primi premiul onorific Cecil B. DeMille, fiind prima persoana de culoare onorata cu aceasta distinctie. Ocazie de care a profitat din plin pentru a tine un discurs care a ridicat intreaga sala in picioare. Un discurs feminist care va ramane cu siguranta in analele ceremoniei.

Oprah Winfrey si-a inceput discursul cu o reintoarcere in timp, amintindu-si de editia in care Sidney Poitier a castigat premiul pentru cel mai bun actor in anul 1964.

„Nimic nu este pierdut daca acum, undeva, o fetita se uita la mine si vede ca sunt singura femeie de culoare care primeste premiul Cecil B.De Mille. Este o mare onoare si un privilegiu aceasta distictie. Vreau ca toate fetele care se uita acum la televizor sa stie ca a inceput o noua zi. La finalul acestei zile va fi datorita unor femei magnifice si unor barbati fenomenali (precum cei prezenti in seara aceasta aici) faptul ca nimeni nu va mai spune #meetoo de acum inainte”.

„Nu sunt povesti care afecteaza doar industria de entertainment. Sunt povesti care transcend orice cultura, rasa, religie, culoare politica si loc de munca. Vreau in aceasta seara sa-mi exprim recunostinta fata de femeile care au indurat ani de abuzuri pentru ca si ele, intocmai ca si mama mea, aveau copii de crescut si vise de implinit”, a mai spus Orah Winfrey.

Vezi si:  Netflix va realiza un documentar despre miliardarul care a cumparat Twitter, Elon Muk

Un discurs provocat cu siguranta de miscarea de feminism generata de numeroasele scandaluri aparute din cauza acuzatiilor de abuz sexual. Un omagiu adus cu siguranta tuturor celor care s-au exprimat prin celebrul deja #metoo.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *