|

Discursul cu care Oprah Winfrey a ridicat sala in picioare la Golden Globes

Daca ar trebui sa retinem un singur moment remarcabil de la cel mai recent eveniment Golden Globes, acesta ar fi, cu siguranta. Este vorba despre discursul lui Oprah Winfrey.

In data de 7 ianuarie 2018, Oprah Winfrey a fost prezenta la Golden Gloobes pentru a primi premiul onorific Cecil B. DeMille, fiind prima persoana de culoare onorata cu aceasta distinctie. Ocazie de care a profitat din plin pentru a tine un discurs care a ridicat intreaga sala in picioare. Un discurs feminist care va ramane cu siguranta in analele ceremoniei.

Oprah Winfrey si-a inceput discursul cu o reintoarcere in timp, amintindu-si de editia in care Sidney Poitier a castigat premiul pentru cel mai bun actor in anul 1964.

„Nimic nu este pierdut daca acum, undeva, o fetita se uita la mine si vede ca sunt singura femeie de culoare care primeste premiul Cecil B.De Mille. Este o mare onoare si un privilegiu aceasta distictie. Vreau ca toate fetele care se uita acum la televizor sa stie ca a inceput o noua zi. La finalul acestei zile va fi datorita unor femei magnifice si unor barbati fenomenali (precum cei prezenti in seara aceasta aici) faptul ca nimeni nu va mai spune #meetoo de acum inainte”.

„Nu sunt povesti care afecteaza doar industria de entertainment. Sunt povesti care transcend orice cultura, rasa, religie, culoare politica si loc de munca. Vreau in aceasta seara sa-mi exprim recunostinta fata de femeile care au indurat ani de abuzuri pentru ca si ele, intocmai ca si mama mea, aveau copii de crescut si vise de implinit”, a mai spus Orah Winfrey.

Un discurs provocat cu siguranta de miscarea de feminism generata de numeroasele scandaluri aparute din cauza acuzatiilor de abuz sexual. Un omagiu adus cu siguranta tuturor celor care s-au exprimat prin celebrul deja #metoo.

Comentarii oprite

Vrei articole publicitare pe acest site?

Esti pasionat de unul sau mai multe sporturi? Afla de pe www.stirisportive.ro ce se intampla in cele mai mari competitii sportive din lume.

Recently Commented

  • casandra: si unde se fac operatiile acestea? ma intereseaz un doctor care sa aiba timp sa-mi explice pe larg si cu...
  • Dan: recomand, foarte seriosi si punctuali ! pretul a ramas cel stabilit telefonic, ma asteptam ca acesta sa creasca...
  • Seco: – am cumparat de la ei si sunt ok – am iesit mult mai ieftin decat daca faceam reparatia cu tot cu...
  • Cristian: Cu acest serviciu de gazduire a sediului social nu mai exista practic nici o piedica in infiintarea unei...
  • diana: Si eu sunt de acord ac trebuie sa tii cont de pasiunile lui, dar daca e iubitor de vin, nu -i lua o sticla de...