Robbie Coltrane, cunoscut pentru rolul lui Hagrid din saga Harry Potter, a murit la varsta de 72 de ani

0

Actorul scotian Robbie Coltrane a murit la varsta de 72 de ani conform unui anunt facut vineri, 14 octombrie, de agentul sau. Actorul era cunoscut la nivel mondial pentru rolul de semi-gigant Hagrid din celebra saga Harry Potter.

Robbie Coltrane, pe numele sau adevarat, Anthony Robert McMillan, a murit vineri, 14 octombrie la spitalul Forth Valley Royal din Larbert, Scotia, conform unui anunt facut de agentul sau, Belinda Wright, care, pe aceasta cale, a multumit tuturor medicilor care l-au ingrijit.
Nascut in Scotia, actorul era adorat de copiii din intreaga lume datorita interpretarii rolului lui Hagrid, un semi-gigant, cu barba lunga si deasa care il ajuta pe tanarul vrajitor Harry Potter si pe prietenii acestuia in aventurile pe care le au de infruntat.

In realitate, acesta masura 1,86 insa, pentru nevoile filmului, trucajele si efectele speciale ne lasau impresia ca este mult mai mare.

A primit trei premii Bafta consecutive pentru cel mai bun actor

Robbie avea un talent unic, impartasind impreuna cu Michael Gambon (care face in egala masura parte din saga Harry Potter, interpretand rolul lui Dumbledore) un record mai putin obisnuit, trei premii Bafta consecutive pentru cel mai bun actor, recompensat fiind pentru rolul din serialul Cracker in 1994, 1995 si 1996. Conform declaratiilor facute de agentul sau, era un actor inteligent, incredibil de talentat si dupa 40 de ani de colaborare, aegentul sau a declarat ca ii va lipsi enorm.

Agentul a mai declarat ca Robbie va fi prezent in memoria multora inca cateva decenii de acum inainte. Hagrid este un rol care a adus o bucurie imensa atat copiilor cat si adultilor. In fiecare saptamana, timp de 20 de ani, actorul primea un flux uimitor de scrisori din partea fanilor.

Vezi si:  Keira Knightley va deveni Coco Chanel

Sursa: https://fr.news.yahoo.com/robbie-coltrane-connu-r%C3%B4le-dhagrid-190743190.html

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *