Romania sub amenintarea unui nou cod portocaliu

0
vremea pe 15 zile in Craiova

Romania se confrunta cu un nou val de canicula, al catelea pe acest an probabil ca nimeni nu mai numara. In timp ce meteorologii ne asigura ca aceste temperaturi nu sunt deloc pe atat de iesite din comun pe cat speculeaza doritorii de senzational, prognoza meteo ii contrazice iar culturile de cartofi din Harghita au fost deja distruse intr-o proportie covarsitoare datorita secetei.

vremea pe 15 zile in CraiovaDesi efectele sunt mai putin resimtite la oras, vremea face ravagii aceasta vara pe restul teritoriului tarii, secand fantani si distrugand culturi in zonele rurale. Oamenii de la satele din judete precum Dolj jura ca nu au mai vazut o astfel de vara secetoasa de cand se stiu, la televizor vremea pe 15 zile Craiova contine o avertizare de cod portocaliu insa specialistii sustin ca nu este vorba de nimic mai mult decat un nou si banal val de aer cald. Val de aer cald ce a adus deja de nenumarate ori temperature de peste 40 de grade numai in capitala tarii, dand peste cap liniile telefonice de prim ajutor in toata tara.

Fie ca este vorba de oameni ce nu inteleg seriozitatea acestor avertizari sau de oameni ce le ignora pur si simplu, adevarul este ca marea majoritate nu sunt, in fapt, obisnuiti cu astfel de temperaturi si in consecinta nu stiu cum se pot proteja. Medicii sfatuiesc persoanele in varsta si copii sa evite iesitul din casa la orele de maxima activitate solara, adica intre 12 si 4 dupamiaza, daca nu este absolut necesar iar in cazul in care acestia trebuie sa se aventureze in arsita de afara sa isi acopere capul, sa poarte haine deschise la culoare insa nu albe, deoarece acestea nu ofera mare protectie inpotriva ultravioletelor si sa aiba cu ei cel putin o sticla cu apa si un telefon, in caz de urgenta.

Vezi si:  Ziarele de scandal (tabloidele)

In timp ce tara se parjoleste incet dar sigur, vecinii Bulgari se confrunta deja a doua oara pe anul acesta cu rarul dar infricosatorul cod rosu, insa meteorologii ne promit, din nou, ca acesta este ultimul val de canicula al verii. Nu ne ramane decat sa ne inchidem in case ori la birouri si sa verificam periodic temperatura pe smartphoneuri, la tv ori pe site-uri de profil, in speranta ca de data asta, codul portocaliu va trece, totusi mai repede.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *