|

Ancheta declansata la Spitalul Huedin, acolo unde brancardierii au pus un pampers pe capul unei paciente decedate. Motivul?

Cei aflati la conducerea Spitalului Orasenesc Huedin, din judetul Cluj, au declasat, luni, o ancheta interna din cauza faptului ca in spatiul public au aparut anumite informatii conform carora brancardierii  de aici au pus pe capul unei paciente decedate- se pare,  un pampers. De ce? Pentru a opri pare-se curgerea unor secretii.

Managerul Spitalului Orasanesc Huedin, pe numele sau, Silvia Resteman, a declarat, luni, 22 ianuarie, unui corespondent MEDIAFAX, ca inca se mai  asteapta concluziile anchetei care se desfasoare pentru a se stabili persoanele responsabile, care vor fi trimise in fata Comisiei de Disciplina. Se vor stabili in acelasi timp toate mssurile disciplinare care se impun in acest caz.

”Am declansat o ancheta interna, s-a institut o comisie de cercetare a evenimentului, dupa ce ne-am autosesizat in urma aparitiei informatiilor despre o pacienta decedata care avea pus un pampers pe cap. Am audiat si am cerut declaratii de la intreg personalul medical si de la Morga implicat pe perioada internarii acelei paciente de 81 de ani, care a decedat la Spitalul Huedin in 16 ianuarie. Se asteapta concluziile si vom vedea care sunt persoanele care vor fi trimise in fata Comisiei de Disciplina, astfel incat sa fie luate masurile disciplinare care se impun. Din primele informatii reiese ca brancardierii de la Morga spitalui au sustinut ca au pus acel pampers pe capul pacientei decedate pentru a opri scurgerea unor secretii pana la preluarea cadavrului. Este un gest care m-a lasat fara cuvinte, a fost ceva ireal”, a spus Resteman.

Dupa cum mai precizeaza aceasta, la nivelul unitatii medicale nu a existat nicio reclamatie depusa de apartinatorii femeii decedate, nici pe perioada internarii, nici ulterior.

”Este una dintre cele mai grave situatii cu care ne confruntam, nu am stiut ca s-ar aplica o astfel de procedura la unii pacienti decedati”, a mai declarat managerul Spitalului Orasenesc Huedin.

Comentarii oprite

Vrei articole publicitare pe acest site?

Esti pasionat de unul sau mai multe sporturi? Afla de pe www.stirisportive.ro ce se intampla in cele mai mari competitii sportive din lume.

Recently Commented

  • casandra: si unde se fac operatiile acestea? ma intereseaz un doctor care sa aiba timp sa-mi explice pe larg si cu...
  • Dan: recomand, foarte seriosi si punctuali ! pretul a ramas cel stabilit telefonic, ma asteptam ca acesta sa creasca...
  • Seco: – am cumparat de la ei si sunt ok – am iesit mult mai ieftin decat daca faceam reparatia cu tot cu...
  • Cristian: Cu acest serviciu de gazduire a sediului social nu mai exista practic nici o piedica in infiintarea unei...
  • diana: Si eu sunt de acord ac trebuie sa tii cont de pasiunile lui, dar daca e iubitor de vin, nu -i lua o sticla de...