|

Cresterea calitatii administratiei publice prin informatizarea institutiilor

Prin sistemul informatic se asigura prelucrarea automata a datelor  pentru a obtine informatii solicitate de mai multi utilizatori. Sistemul informational al administratiei publice are in vedere caracteristicile generale ale oricarui sistem informational, indiferent daca este vorba de contabilitate, resurse umane, evidenta cererilor sau alte programe din cadrul unei institutii de stat.

Sistemul informatic este o grupare pe mai multe nivele cu functii de baza. Administratia publica evolueaza odata cu evolutia societatii, ducand la utilizarea metodelor tehnice, in special a calculatoarelor. Odata cu evolutia societatii informationale, cu o buna infrastructura tehnica, are loc acccesul oricarui cetatean la informatii care tin de el sau care au influenta asupra conditiilor sale de munca.

Informatia trebuie sa arate cat mai bine realitatea, sa ofere o informatie concreta, evitand aspectele nerelevante si trebuie sa intre in posesia ei in timp cat mai util. Astfel administratia publica devine cel mai important client al tehnologiei informatiei si comunicatiilor, pentru imbunatatirea relatiilor cu cetatenii, implicandu-se in mai multe activitati pentru a putea imbunatati relatiile cu cetatenii. Informatia va deveni notiunea cea mai importanta, avand diverse atribute, cum ar fi o stire, imagine, un eveniment, o situatie sau o actiune. De aceea informatia va trebui sa inlature orice indoiala pentru receptor si sa fie cat mai utila. Reprezentarea informatiei poate fi facuta si prin date, ele fiind principalul suport al informatiei. Ele vor urma un traseu de felul culegerii, verificarii, codificarii si transmiterii – adica de introducere, apoi ele vor fi prelucrate – sintetizare, sortare, si nu in ultimul rand de difuzare a acestor date.

Posibilitatea de a oferi cat mai multa calitate in serviciile oferite inseamna  sprijinirea institutiilor pentru obtinerea unor rezultate cat mai bune in domeniile lor de activitate. De aceea conducerea unitatilor este nevoita sa incerce armonizarea in mod eficient a mai multor elemente economice, sociale, administrative si politice impunand constituirea unor baze de date  care sa ofere posibilitatea furnizarii informatiilor cat si de armonizare cu obiectivele propuse. In aceste conditii se impune folosirea de specialisti cu o buna pregatire.

Comentarii oprite

Vrei articole publicitare pe acest site?

Esti pasionat de unul sau mai multe sporturi? Afla de pe www.stirisportive.ro ce se intampla in cele mai mari competitii sportive din lume.

Recently Commented

  • casandra: si unde se fac operatiile acestea? ma intereseaz un doctor care sa aiba timp sa-mi explice pe larg si cu...
  • Dan: recomand, foarte seriosi si punctuali ! pretul a ramas cel stabilit telefonic, ma asteptam ca acesta sa creasca...
  • Seco: – am cumparat de la ei si sunt ok – am iesit mult mai ieftin decat daca faceam reparatia cu tot cu...
  • Cristian: Cu acest serviciu de gazduire a sediului social nu mai exista practic nici o piedica in infiintarea unei...
  • diana: Si eu sunt de acord ac trebuie sa tii cont de pasiunile lui, dar daca e iubitor de vin, nu -i lua o sticla de...