|

De ce sa inveti sa dansezi? 10 motive cat se poate de convingatoare!

Chiar daca a trecut de multa vreme perioada copilariei si orice adult considera ca nu mai poate invata activitati noi, este bine sa incerce sa faca cat mai multe lucruri pe care nu le cunoaste. Unul dintre aceste lucruri este dansul. Cu din ce in ce mai multe cluburi de salsa Cluj sau Bucuresti, cu optiuni precum Bachata Cluj si o multime de clase destinate adultilor, prezente in majoritatea oraselor mari din tara, exista toate motivele pentru a-l incerca.

Iata, asadar, principalele motive pentru care cineva ar trebui sa se opreasca la prima scoala de dans salsa cubana (sau orice alt gen) pe care o gaseste si sa ia prima lectie de dans.

poza-3-dansAjuta la slabire

Conform celor de la fiestacubana.ro, majoritatea celor care se apuca de dans o fac pentru ca doresc sa slabeasca. Salsa Cubana ajuta la slabire, arzand o multime de calorii. De asemenea, ajuta la definirea masei musculare si la obtinerea unui corp mult mai armonios.

Ofera flexibilitate

De regula, dansatorii sunt foarte flexibili, asadar, orice adult ar putea sa incerce sa ia cateva lectii de dans pe saptamana. Odata cu trecerea timpului, corpul nu mai raspunde atat de bine la stimuli, precum o facea odinioara. Tocmai de aceea este bine sa fie motivat si sa exerseze cat mai mult, iar dansul este un instrument excelent.

Ajuta la eliminarea stresului

Conform statisticilor, oamenii care danseaza sunt mult mai putini stresati decat ceilalti. Practic, dansul elibereaza endorfine, supranumite si hormonul fericirii, care pur si simplu nu il lasa pe practicantul sau sa fie stresat sau trist.

Ajuta la socializare

Persoanele care nu se simt integrate intr-un grup pot opta pentru lectii de salsa. Aici, toata lumea este prietenoasa si este gata sa danseze si sa se simta bine alaturi de alti dansatori. Fara doar si poate, cei care practica Salsa sau alt dans Latino se bucura de o multime de noi prieteni.

Ajuta la imbunatatirea rezistentei fizice si a imunitatii

Nu in ultimul rand, dansul este sanatos. Acesta ajuta la imbunatatirea rezistentei fizice, mai ales daca este practicat frecvent si imbunatateste rezistenta corpului la diversi factori externi cum ar fi raceala.

Dansul este, practic, o sursa de fericire, asadar, nu ar trebui sa fie nimeni care sa ii reziste si care sa nu danseze, daca nu la modul profesionist, macar in baie, in bucatarie si de ce nu, pe strada.

Comentarii oprite

Vrei articole publicitare pe acest site?

Esti pasionat de unul sau mai multe sporturi? Afla de pe www.stirisportive.ro ce se intampla in cele mai mari competitii sportive din lume.

Recently Commented

  • casandra: si unde se fac operatiile acestea? ma intereseaz un doctor care sa aiba timp sa-mi explice pe larg si cu...
  • Dan: recomand, foarte seriosi si punctuali ! pretul a ramas cel stabilit telefonic, ma asteptam ca acesta sa creasca...
  • Seco: – am cumparat de la ei si sunt ok – am iesit mult mai ieftin decat daca faceam reparatia cu tot cu...
  • Cristian: Cu acest serviciu de gazduire a sediului social nu mai exista practic nici o piedica in infiintarea unei...
  • diana: Si eu sunt de acord ac trebuie sa tii cont de pasiunile lui, dar daca e iubitor de vin, nu -i lua o sticla de...