Gasirea unui azil de batrani adecvat in Bucuresti

0
azil de batrani bucuresti

Decizia de a ne pune pe noi, sau pe unul dintre apropiatii nostri intr-un azil de batrani poate fi una dintre cele mai dificile decizii pe care a trebuit sa o luam vreodata. Mai mult decat atat, mentalitatea parintilor nostri legat de aceste institutii, data si de experientele acestora din urma cu 20 de ani, sau de informatii care apar in presa, ingreuneaza din ce in ce mai mult decizia de a plasa pe cineva intr-un camin de batrani. Totusi, lucrurile in ultimul deceniu s-au schimbat semnificativ in acest segment, in special in domeniul azilelor de batrani private, intrucat cele de stat au ramas marea majoritate la acelasi nivel precum erau si in urma cu ani de zile.

azil de batrani bucurestiLasand de-o parte toate acest considerente negative, in luarea decizie finale trebuie sa tinem cont de calitatea ingrijirii medicale pe care o astfel de institutie o pune la dispozitie, personalul, mediul inconjurator si atmosfera din cadrul caminului. Pentru o ingrijire corespunzatoare in zona Bucurestiului puteti alege practic dintre trei variante: ingrijirea la domiciliu, un camin de stat sau unul privat. Ingrijirea la domiciliu poate fi primul lucru la care ne gandim atunci cand dorim sa ii oferim asistenta unei persoane apropiate. Avantajul acestei alegeri este ca persoana ingrijita ramane in propria locuinta dar supravegherea nu poate fi permanenta iar costurile sunt in anumite cazuri chiar duble fata de serviciile de ingrijire si supraveghere oferite de un camin de batrani privat.

Atunci cand incepeti cautarea unui azil de batrani in Bucuresti pentru apropiatul dvs., trebuie sa aveti in vedere si necesitatile de care acesta are nevoie. Spre exemplu, anumite persoane care sufera de anumite boli psihice au nevoie de o ingrijire speciala, asistenta pe care nu toate caminele de batrani din Bucuresti o pune la dispozitie. O data ce ati depistat acele institutii care sunt adecvate, vizitati-le pe acelea care se pozitioneaza cat mai aproape de dvs., lucru care va va permite sa efectuati vizite frecvent. Cele mai multe dintre aceste azile detin un website, loc un veti gasi programul de vizitare.

Vezi si:  Ancheta declansata la Spitalul Huedin, acolo unde brancardierii au pus un pampers pe capul unei paciente decedate. Motivul?

Este recomandat sa efectuati o vizita si neanuntata pentru a observa modul de ingrijire, personalul si nivelul de ingrijire al rezidentilor. Aditional, puteti cere informatii telefonic precum calificare personalului, alimentatia, costuri sau programe de recreere si de socializare. In momentul vizitei, cel mai important aspect de care trebuie sa tineti cont este curatenia, un azil de batrani care este curat si bine intretinut va fi cel mai probabil alegerea cea mai buna pe care o puteti lua. Un alt aspect trebuie sa il aveti in vedere este analizarea personalului si vechimea pe care acestia o au in acest centru.

Daca sunt ingrijitori care lucreaza acolo de o perioada buna de timp inseamna ca le face placere, stiu sa se poarte cu rezidentii, sunt bine platiti, lucru care va duce automat la o satisfactie indirecta in favoarea tuturor rezidentilor. Bucurestiul si judetul Ilfov sunt doua zone extrem de populate ca numar de camine de batrani, aici se pot gasi peste 100 astfel de institutii, costurile fiind mult mai avantajose in Ilfov decat in Bucuresti, care desi cel mai probabil este mai departe de resedinta dvs., aceasta zona este mai linistita iar aerul este mai curat, fiind in cele mai multe dintre cazuri o adevarata oaza de relaxare si de refacere pentru multi apartinatori ai azilelelor de batrani.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *