Ziarele de scandal (tabloidele)

0

Ce mai citim astazi in presa locala

Cotidianul este dominat de tot ceea ce reprezinta modalitati de informare mass-media, cele mai importante fiind reprezentate de jurnalism (ziarele si televiziunea). Vom face referire strict la operele publicistice, la randul lor impartite in multiple categorii, in functie de apartenenta lor la un anumit gen publicistic. Prezentarea unor astfel de creatii ce au la baza evenimente ale realitatii, trebuie sa urmeze o anumita structura, atat in ceea ce priveste continutul cat si uzitarea unui ton specific genului ziaristic adoptat.

Vom avea in vedere, ziarul de scandal, preferat de persoanele de toate varstele, acesta detinand topul tirajelor printre toate genurile publicistice. De ce s-a ajuns aici? Pentru ca traim intr-o societate in care nu ne intereseaza numai strict ce ni se intampla noua, ci si apropiatilor nostri, chiar si strainilor sau diferitelor persoane publice de la noi din tara, cat si din strainatate. Fie tragem anumite concluzii din urma activitatilor sau intamplarilor pe care le traiesc, fie ne bucuram impreuna cu aceste persoane sau suntem tristi, tabloidele nu inceteaza sa ne surprinda cu vesti tot mai picante pe placul tuturor. 

Ziarele tabloide au cel mai mare tiraj in randul preferintelor cititorilor

S-a ajuns ca in locul unei carti bune ce ne ajuta la dezvoltarea limbajului si a imaginatiei, sa preferam sa aflam care sunt cele mai fierbinti scandaluri si confilicte din lumea mondena. Viata noastra nu se va schimba cu nimic in urma lecturarii unui astfel de articol decat daca stim sa extragem talcul intregii povesti si sa avem grija sa nu traim ceea ce traiesc protagonistii. Acesta ar putea fi un efect mai mult decat benefic aspura dezvoltarii noastre ca indivizi in cadrul societatii. Problema consta in faptul ca indivizii nu percep cum ar trebui, aceasta clasa de ziar, si il citesc doar de dragul de a petrece gratuit timpul liber, sau de ce nu, ca o modalitate de relaxare. Totusi, daca privim dintr-un anumit punct de vedere si acest rol este unul benefic, deoarece putem percepe toate scandalurile drept scurte povesti de viata. Un ziar care reuseste sa se mentina in topul preferintelor este CANCAN, ziar care creioneaza diferite evenimente din show-biz-ul intern, cat si cel de peste ocean, mai ales in randul marilor vedete hollywoodiene. Un astfel de ziar ne ofera posibilitatea de a visa, de a ne dori viata pe care o poseda personalitatile respective, chiar daca uneori pentru a beneficia de aceasta faima nu au facut altceva decat sa etaleze un aspect fizic perfect si nimic mai mult. Crudul adevar releva ca la ora actuala, in majoritatea ziarelor, si in mod special in randul tabloidelor nu mai sunt ridicate pe renumitul piedestal persoanele care detin o functie reprezentativa in stat, care detin diferite studii prin intermediul carora tara noastra poate fi reprezentata cu mandrie, ci persoane din plastic, atat fizic cat si moral. Nu mai sunt valorificate adevaratele talente, adevarata muzica, adevaratii artisti, ci persoane care canta doar prin prezenta scenica si fizica. Acesta este contextul de care Romania este incantata, si drept urmare si informatiile oferite sunt pe masura. Realitatea este ca pe langa fluxul de noutati aduse de un astfel de ziar, si productele pecuniare sunt pe masura. 

Vezi si:  Vrei sa devii clientul fidel al unui portal de stiri? Afla la ce trebuie sa fii atent!

Adevar sau … nu?

Putem fi mandri de calitatea articolelor dintr-un tabloid intrucat majoritatea sunt corect redactate din punct de vedere ortografic si morfologic, iar informatiile expuse se presupune ca expun nudul adevar fara implicatii emotionale din partea autorului articolului. S-au remarcat de multe ori probleme in privinta unei plieri perfecte a adevarului relatat de ziarist si cel relatat de persoana in cauza, ceea ce a condus la diferite procese intre aceste persoane fizice si ziarul in cauza. De asemenea, este necesara redactarea intr-un ton cat se poate de obiectiv, fara imiplicarea afectiva a autorului sau, fapt reusit de multi ziaristi ai tabloidelor de renume.

Chiar daca uneori avem tendinta sa judecam aceste ziare, pana la urma ele releva realitatea actuala, viata pe care am ales sa o adoptam, conflictele iscate in societate. Cel mai important este ca sunt oameni care stiu sa evidentieze cu mandrie aceste probleme de care unii din noi ne preocupam intr-o mai mare masura spre deosebire de altii. Suntem oameni, si avem dreptul sa fim informati. Noi alegem ceea ce este veridic si tot noi determinam calitatea informatiilor pe care le-am obtinut in urma lecturarii unui articol. Singura datorie a ziaristilor este de a face cunoscut publicului veridicul.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *