AMD Ryzen 9 3900X si Ryzen 7 3700X recenzie: Zen 2 si 7nm dezvaluite

0

Lansarea seriilor de procesor Ryzen 3000 de AMD a marcat o ocazie care era aproape imposibila cu cativa ani in urma. AMD a luat ideea de procedura de la Intel, cu procesoare noi de 7nm care contin tranzistori mai mici si impachetate mai compact ca si chip-ul competitiv 14nm al lui Intel. Avantajul densitatii crescute vine in forma de performanta mai inalta, mai buna eficienta de energie, mai multe nuclee, si mai multa memorie cache impachetata intr-un spatiu mai mic decat la prima generatie de modele Ryzen, ingrediente care fac din Ryzen de a treia generatie un adversar potential pentru Intel, atat pe desktop cat si in centrul de date.

AMD a pietruit drumul pentru seria ’Matisse’ Ryzen 3000 cu cativa ani in urma, cand a prezentat microarhitectura revolutionara Zen bazata pe chipset. Atunci AMD a stabilit o foaie de parcurs care include o cadenta constanta a actualizarilor de tip tik-tok intercalate cu noi revizuiri ale microarhitecturii scalabile. Dupa al doilea efort al companiei cu procesoarele Ryzen de a doua generatie, care a aparut cu un proces mai rapid imperechiat cu acelasi design Zen de prima generatie, compania arata ca inainte de arhitectura Zen 2, despre care AMD a spus ca ofera cu 15% mai multa instructiune pe ciclu (IPC). Imperechiat cu avantajele metodei de 7nm si mai multe nuclee, sa nu mai vorbim despre interfata pioniera PCIe 4.0 al lui AMD pentru platforma desktop, chip-urile Ryzen 3000 promit un pas exploziv in fata in performanta.

Pe langa aceste elemente, AMD are mai multe modele care se adreseaza in cea mai mare parte utilizatorilor ocazionali, gameri si pasionati, ca si Ryzen 7 3700X cu octa-core si 16 fibre, si aliniatul modelelor Ryzen cu six-core si 12 fibre. AMD ramane adevarat la radacinile bune pentru pasionati: cu toate ca putem imperechia chip-urile Ryzen 3000 cu noul chipset X570, sunt la fel compatibile si cu cele mai multe placi de baza cu soclu AM 4.

Vezi si:  Cea mai buna memorie RAM
Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *