Economia globala a ocolit un alt glont. Armistitiul comercial dintre China-SUA putin probabil

0

Bursa de valori si pretul petrolului au crescut luni dupa ce Statele Unite si China au anuntat incetarea focului in razboiul lor comercial. Totusi, armistitiul fragil nu face prea multe pentru a atenua presiunea pe economia globala ranita in schimburi de foc anterioare care au lovit productia si comertul.

Presedintele Donald Trump a fost de acord la intalnirea G 20 in Japonia sa mentina tarifele noi, dar taxele Statelor Unite de $250 milioane pe importurile din China si masurile de represalii provocate de ele raman. Trump a ridicat si anumite restrictii pentru Huawei, dar el a spus ca soarta companiei chinezesti de tehnologie nu va fi decisa pana la etapa finala de discutii la o tranzactie comerciala mai mare.

Cel mai semnificativ, nu au fost descoperiri in legatura cu problemele fundamentale, care a dus la conflictele intre cele doua economii mari ale lumii. Analistii cred ca lipsa de progres inseamna ca traficul existent nu va fi ridicat in curand, mentinand presiuni asupra lanturilor de aprovizionare si punand capac pe cresterea globala.
’’Repornirea negocierilor comerciale nu inseamna ca Statele Unite si China vor ajunge in curand la o intelegere.’’ spunea Tommy Wu de la Oxford Economics. ’’Negocierile vor fi dificile in continuare, avand in vedere pozitia stricta pe care cele doua parti ar putea-o asuma.’’

Tarifele au cantarit foarte mult in ceea ce priveste economia globala anul acesta. Ele au contribuit la scaderea activitatii fabricilor din China, unde productia a fost deja incetinita si a contribuit la scaderea volumului comertului mondial. Companiile multinationale au incercat sa atenueze riscul pentru lanturile lor de aprovizionare, dar multe- inclusiv giganti de tehnologie ca si Apple- raman vulnerabile la noile taxe ale Statelor Unite si potentiale represalii din partea Chinei.
Marea intrebare acum este modul in care se vor desfasura discutiile intre Statele Unite si China.

Vezi si:  Brokerii de asigurari vin cu urmatoarele avertizari: Lumea intra intr-o perioada critica a riscurilor in crestere
Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *